Actualitate
Serviciile de stare civilă în era digitală: Actele de naștere, căsătorie, divorț și deces la un click distanță
Serviciile de stare civilă în era digitală: Actele de naștere, căsătorie, divorț și deces la un click distanță
Bogdan Ivan, ministrul Cercetății și Digitalizării, a transmis în cursul acestei săptămânii că patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanță: naștere, căsătorie, divorț și deces.
„Patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanță: naștere, căsătorie, divorț și deces. Asta datorită primului proiect de anvergură în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare, finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Proiectul SIIEASC se încheie azi, însă el este fundamentul parteneriatului de lungă durată între MCID și MAI, pentru care îi mulțumesc domnului viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Acest parteneriat va face viața românilor din țară și din diaspora mai ușoară”, scrie pe Facebook Bogdan Ivan.
El afirmă că, din datele existente, MAI gestionează cele mai accesate evenimente de viață de către români.
„4 dintre ele – nașterea, căsătoria, divorțul și decesul – au fost digitalizate prin acest proiect. Concret, a fost dezvoltat un sistem informatic de administrare a fluxurilor operaționale și a serviciilor de stare civilă și au fost transpuse în format digital peste 68 de milioane de acte de stare civilă, emise în ultimii 100 de ani. Felicitările mele merg către domnul chestor Cătălin Giulescu, managerul proiectului și către echipa de implementare, care au lucrat susținut pentru a construi unul din pilonii digitalizării sectorului public. Serviciile publice digitale sunt viitorul administrației din România, iar pașii pe care îi avem de făcut sunt clari. Digitizarea documentelor, optimizarea fluxurilor de lucru, interconectarea bazelor de date și livrarea de servicii publice electronice vor aduce administrația aproape de fiecare român! Împreună suntem mai puternici”, încheie Ivan.
Sursa: stiripesurse.ro
Actualitate
Românii vulnerabili vor continua să primească vouchere pentru alimente și în 2024
Românii vulnerabili vor continua să primească vouchere pentru alimente și în 2024
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a confirmat marți că românii aflați în situații vulnerabile vor beneficia și în anul 2024 de vouchere pentru alimente pe întreg parcursul anului.
Tichetele sociale, în valoare de 50 de euro, vor fi distribuite în anul 2024 la intervale regulate de două luni. Începând cu 1 ianuarie 2024, aceste vouchere vor continua să ofere sprijin, reprezentând o sumă de 250 de lei la fiecare două luni.
Suma alocată de 50 de euro poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de alimente și se adresează categoriilor vulnerabile, inclusiv pensionarilor cu venituri sub 1.700 de lei, familiilor monoparentale și familiilor cu mai mult de doi copii, dar cu venituri individuale sub 675 de lei pe membru de familie.
Decizia de a menține acest program în 2024 vine în contextul continuării eforturilor de sprijin pentru cei afectați economic și social, asigurându-se că nevoile esențiale ale acestor categorii vulnerabile sunt îndeplinite și în viitorul apropiat.
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Pe 25 noiembrie, creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Ecaterina. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 21 de ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
25 noiembrie: Înceta din viață marele inventator român Henri Coandă, unul dintre pionierii aviației