Rămâi conectat

Ştirea zilei

Servicii medicale gratuite pentru 165 de persoane vârstnice din Blaj: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Municipiului Blaj a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru Servicii de consultanță prestate de personalul de asistență medicală pentru obiectivul de investiție “Achiziție Pachet servicii medicale pentru 165 persoane vârstnice în cadrul Proiectului „O viață mai bună pentru seniorii din Mica Romă – Municipiul Blaj, județul Alba”. Valoarea totală a investiției este de 152.519,40.

Proiectul presupune înființarea, licențierea și dezvoltarea a trei tipuri de servicii sociale și socio-medicale noi, un Centru de zi, un serviciu mobil de acordare a hranei și un serviciu de asistență socio-medicală comunitară, pentru 165 de seniori aflați în risc de excluziune socială și grade diverse de dependență care vor fi administrate unitar de către Municipiul Blaj prin Serviciul de Asistență Socială.

Sprijinirea furnizării de servicii sociale integrate de calitate în concordanță cu nevoile specifice ale persoanelor vârstnice din municipiul Blaj, în vederea ameliorării situației de vulnerabilitate socială cu care aceștia se confruntă.

Proiectul „O viață mai bună pentru seniorii din Mică Roma – municipiul Blaj, județul Albă” reprezintă un demers ambițios al administrației locale de a crea și consolida, într-o manieră integrată, inovatoare și calitativă, o capacitate administrativă de abordare pe termen mediu și lung a principalelor probleme de vulnerabilitate cu care se confruntă persoanele vârstnice din municipiul Blaj, care au împlinit vârstă de minim 65 de ani.

Este inițiativa consistentă, gândită pe termen mediu și lung, de structurare a unei capacități instituționale care să răspundă provocărilor sociale, economice și psiho-socio-demografice cu care se confruntă persoanele vârstnice din Municipiul Blaj.

Serviciile medicale/de sănătate solicitate vor fi prestate sub formă unui pachet de servicii medicale/persoană/an timp de 24 de luni.

Pachetul de servicii medicale pentru vârstnici, constă în următoarele servicii:

Servicii de TELEMEDICINĂ – Permanent pt fiecare persoană
Consultație de specialitate: generală, nutriție – dietetică medicală, reumatologie, recuperare fizică – 1 consult/persoană/an
Consultație optometrie-optică medicală – 1 consult/persoană/an
Servicii de evaluare neurocognitiva – 1 consult/persoană/an
analize medicale uzuale: Hemoleucograma, glicemie, colesterol, trigliceride, uree, creatinina, TGO TGP – 1 set/persoană/an

Valoare estimată pachet/persoană/an este de 462.18 lei fără TVA.

1. Servicii de TELEMEDICINĂ: vor fi prestate printr-o Platforma Clinică Virtuală ,ce poate coordona, monitoriza și interveni în timp real:
– Telemonitorizarea parametrilor biologici: temperatura , saturație oxigen, ritm respirator , pentru intervenție rapidă la domiciliu destinate persoanelor cu grad ridicat de dependență sau cu mobilitate redusă, în vederea menținerii autonomiei acestora și a asigurării unei bune calități a vieții, în mediul de viață obișnuit al persoanei.

2. Consultație de specialitate: generală, nutriție – dietetică medicală, reumatologie, recuperare fizică. Se vor efectua anual, în scopul monitorizării, consilierii, îmbunătățirii stării de sănătate și a calității vieții persoanelor varsnice

3. Consultație optometrie-optică medicală: se va efectua o evaluare fiecărei persoane asistate, pentru determinarea dioptriilor și tipului corecției necesare (ochelari, lentile de contact) pentru rezolvarea problemelor de acuitate vizuală, care apar datorită tulburărilor de refracție, și educației pacientului prin recomandări privind sănătatea oculară și vederea, cu scopul de a încuraja obiceiurile sănătoase în viață de zi cu zi.

4. Servicii de evaluare neurocognitiva: se va efectua fiecărei persoane asistate o mini-evaluare a stării mentale, testul orologiului, scorul activităților cotidiene, scala Depresiei Geriatrice Yesavage (GDS) formă prescurtată pentru detectarea simptomelor depresive; evaluarea echilibrului static și dinamic (Tinetti): pentru diagnosticarea bolilor neuro-degenerative; evaluarea stadiului clinic al tulburărilor de memorie și a fragilității cognitive.

5. 1 set de analize medicale uzuale: Hemoleucograma, glicemie, colesterol, trigliceride, uree, creatinina, TGO TGPRecoltarea probelor se va realiza de către personal medical autorizat/calificat. Transportul probelor către laborator se va realiza cu vehicule autorizate conform legislației în vigoare. Prestatorul va asigura toate consumabilele necesare în vederea recoltării probelor, fără alte costuri suplimentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea