Rămâi conectat

Curier Județean

Seri de colinde în judeţ, ediţia a II-a

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Alba se derulează proiectul  „Valori creştine în lumea modernă”. Publicul ţintă este format din profesorii de religie şi elevi ai şcolilor din judeţul Alba. Organizatori ai acestui eveniment sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei şi Consiliul Judeţean Alba. Aşa cum ne-a informat părintele prof. dr. Nicolae Bolea, inspector şcolar de religie, prima etapă a acestui proiect a constat în desfăşurarea simpozionului dedicat „Crezului ortodox – simbolul niceoconstantinopolitan şi Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”, care s-a derulat în data de 14 noiembrie 2010, în Aula „Mitropolit Simion Ştefan” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La acest eveniment au participat optsprezece profesori de religie din judeţul Alba, care au prezentat articole şi studii documentare de o aleasă calitate culturală. Toate aceste studii au văzut  lumina tiparului în volumul „Pagini de istorie creştină – Simbolul niceoconstantinopolitan şi Autocefalia românească”, volum lansat cu acest prilej şi prezentat de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei. A doua etapă a proiectului presupune desfăşurarea serilor de colinde, pe şase zone din întreg judeţul Alba. Debutul acţiunii are loc azi, 4 decembrie 2010, la ora 19.00, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, iar apoi sunt programate seri de colinde în: 11 decembrie a.c., ora 16.00, la Catedrala din Cugir; 14 decembrie, ora 17.00, la Aiud, Biserica „Sfântul Nicolae”; 16 decembrie, la ora 16.00, la Sebeş, la Biserica „Învierea Domnului” (Biserica Mare); 17 decembrie, la ora 16.00, la Câmpeni, la Biserica „Izvorul Tămăduirii”; 18 decembrie, la ora 16.00, la Blaj, la Casa de Cultură. În fiecare centru amintit anterior, grupuri de elevi de la şcolile din zona respectivă, îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale, îndrumaţi de profesorii de religie vor prezenta colinde tradiţionale. Prin astfel de acţiuni se doreşte păstrarea valorilor creştine moştenite, spre a fi transmise apoi ca sfânt tezaur de spiritualitate românească. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Peste 450 de elevi de gimnaziu și liceu din județul Alba au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 450 de elevi de gimnaziu și liceu din județul Alba au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței

În săptămâna care se încheie, peste 450 de elevi de gimnaziu și liceu din județul Alba au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței.

În perioada 18- 22 septembrie 2023, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Serviciului Rutier și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști ai Centrului regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au continuat informarea elevilor, în ceea ce privește consecințele unui comportament delincvent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost organizate întâlniri cu elevi din Ocna Mureș, Stremț, Geoagiu de Sus, Unirea, Lupșa, Poiana Vadului și Sântimbru, temele abordate fiind legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Totodată, elevilor le-au fost expuse aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

Și în această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, au luat parte la ședințele cu părinții care au fost organizare în unități de învățământ din municipiul reședință de județ.

Polițiștii le-au reamintit copiilor regulile de deplasare pe drumurile publice în calitate de pietoni și importanța respectării normelor rutiere, iar, prin jocuri interactive, regulile au fost repetate și puse în practică.

De asemenea, peste 50 de cadre didactice care au luat parte la aceste activități vor reproduce mesajele polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.

Siguranța elevilor reprezintă și în acest an școlar, prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Alba, iar acțiunile informativ – preventive, dedicate lor vor fi continuate pe toată durata acestuia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Sebeș: Cinci tineri s-au luat la bătaie în fața unui local. Un tânăr de 18 ani, reținut pentru 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL la Sebeș: Cinci tineri s-au luat la bătaie în fața unui local. Un tânăr de 18 ani, reținut pentru 24 de ore

La data de 21 septembrie 2023, polițiștii din Sebeș au identificat 5 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, din Sebeș, Alba Iulia și Cugir, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în noaptea de 18/19 septembrie 2023, pe fondul unor discuții contradictorii, s-ar fi lovit reciproc, în timp ce se aflau în fața unui local public din municipiul Sebeș, tulburând ordinea și liniștea publică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de un tânăr de 18 ani, din Sebeș, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 22 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Blaj: Un tânăr de 24 de ani a încălcat ordinul de restricție și s-a dus la casa fostei iubite să o amenințe cu bătaia

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL la Blaj: Un tânăr de 24 de ani a încălcat ordinul de restricție și s-a dus la casa fostei iubite să o amenințe cu bătaia

La data de 21 septembrie 2023, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 24 de ani, din Blaj, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că tânărul a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție permanent, emis la data de 20 iulie 2023, prin aceea că, la data de 21 septembrie 2023, în jurul orei 13.00, s-ar fi deplasat la locuința fostei sale concubine și ar fi amenințat-o, cu acte de violență.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cursul zilei de azi, 22 septembrie, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare