Rămâi conectat

Actualitate

Sentință surprinzătoare a Tribunalului Sibiu în cazul crimei de la Mediaș, în care sunt implicate două persoane din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

În luna ianuarie a acestui an, o crimă a avut loc în zona unui local din Mediaș, pe fondul unui conflict izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de tineri. Scandalul a început în interiorul clubului şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine. Victima acestora se numeşte Faghiura Marius Andrei şi avea 25 de ani. A decedat în urma celor 11 lovituri de cuţit aplicate de Rusu Marius, una dintre acestea secţionându-i artera femurală.

YouTube video

Tribunalul Sibiu a pronunţat prima hotărâre în dosarul crimei de la Mediaş, în care sunt judecaţi trei bărbaţi. Unul dintre inculpaţi este beneficiar al legii privind recursul compensatoriu.

În cauză sunt judecaţi trei inculpaţi, doi din Alba şi unul din Sibiu. Rusu Marius, cu domiciliul în comuna Bucerdea Grânoasă – Alba, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de obiecte periculoase. Anghel Paul, din Teiuş – Alba, este acuzat de omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar Otvos Ovidiu Ioan, din Mediaş, este judecat tot pentru omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Tribunalul Sibiu a reţinut o vinovăţie şi în cazul victimei, astfel încât pedepsele rezultante sunt semnificativ mai mici.

Cea mai grea pedeapsă a fost aplicată inculpatului Rusu Marius, cel care a înjunghiat victima. Bărbatul a fost condamnat în acest dosar la 12 ani şi 4 luni, la care a fost adăugat un rest rămas de executat dintr-o pedeapsă anterioară, acesta urmând să execute 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare. Rusu Marius a beneficiat, când a fost liberat condiţionat în 2018, de legea privind recursul compensatoriu, având un număr de 408 zile câştigate raportat la perioada cât a fost în detenţie.

În cazul celorlalţi doi bărbaţi, instanţa a aplicat pedepse mult mai mici. Anghel Paul a primit 5 ani şi 2 luni de închisoare, iar Otvos Ovidiu Ioan a fost condamnat la 4 ani şi 2 luni de închisoare. Toţi cei trei inculpaţi au beneficiat de circumstanţa atenuantă a provocării. Potrivit magistratului de la Tribunalul Sibiu, Anghel şi Rusu au săvârşit infracţiunile ”sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau printr-o altă acţiune ilicită gravă”.

În cazul inculpatului Otvos, s-au luat în considerare ”împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”. Instanţa a mai decis menţinerea celor trei inculpaţi în arest şi a acordat daune totale în valoare de circa 25.000 de lei către trei părţi civile. De asemenea, s-a scăzut din pedeapsa închisorii aplicată celor trei durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de 13 ianuarie 2019 la zi.

Potrivit procurorilor, cei trei inculpaţi, alături de alte persoane, s-au deplasat, în noaptea respectivă, în jurul orei 00,40, la clubul “Serabeva” din Mediaş. În jurul orei 1.05, un grup format din 10 persoane, inclusiv victima a intrat în acelaşi club şi s-a îndreptat spre masa la care se aflau cei trei. “Imediat între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia a fost lovit martorul C.I. precum şi Rusu Marius. Văzând că Rusu Marius se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către Rusu Marius, Otvoş Ioan Ovidiu, Anghel Paul precum şi de celelalte persoane.

În continuare, victima Faghiura Marius Andrei a alunecat pe zăpadă şi a căzut la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către Rusu Marius şi Otvoş Ioan Ovidiu, ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. Otvoş Ioan Ovidiu se poziţionează în dreptul capului victimei şi l-a lovit cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de Otvoş Ioan Ovidiu în zona capului, Rusu Marius a lovit victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către Otvoş Ioan Ovidiu care îl împinge de deasupra victimei, moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut în zăpadă în apropierea victimei.

Imediat după ce Rusu Marius şi Otvoş Ioan Ovidiu au încetat să mai lovească victima, a apărut venind în fugă şi Anghel Paul care s-a îndreaptăat direct către victima aflată la pământ si pe care a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului”, se arată într-un comunicat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

sursa: Adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea