Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentinţă dată de Tribunalul Alba într-unul dintre cele mai celebre dosare de crimă din România

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a pronunţat ieri sentinţa într-unul dintre cele mai mediatizate dosare de crimă din România. Alexandru Radu, fiul unui fost deputat, acuzat că în vara lui 2002 şi-a ucis soţia, fiica viceprimarului din Eforie Sud, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 25 de ani de închisoare şi 10 ani interzicerea unor drepturi. În noaptea de 11 spre 12 august 2002, Cristina Radu, de 24 de ani, însărcinată în două luni, a fost găsită moartă într-o pensiune din Eforie Sud, proprietatea sa. Soţul victimei, Alexandru Radu, fiul unui fost deputat în trei legislaturi, a fost principalul suspect în acest omor, el fiind arestat preventiv în perioada 12 august 2002-18 septembrie 2003. Tânărul a fost eliberat după ce, în septembrie 2003, Tribunalul Alba, unde fusese strămutat procesul, l-a achitat. După ce sentinţa a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 2005 instanţa supremă a dispus refacerea urmăririi penale de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În noiembrie 2007 dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Alba. După trei ani şi jumătate instanţa de judecată l-a găsit vinovat de uciderea tinerei pe soţul acesteia. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. În sarcina lui Alexandru Radu s-a reţinut faptul că, în noaptea de 11 spre 12 august 2002, i-ar fi aplicat, cu intenţie, soţiei sale mai multe lovituri, după care a strangulat-o cu un cablu de la un încărcător de telefon mobil. Cristina Radu a fost descoperită decedată, cu o pungă de plastic pe cap. Apropiaţi ai tânărului susţin că el se află la Hong Kong încă din 2005. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

După o zi plină, cu momente festive, solemne și de evocare a istoriei, cei care au venit să sărbătorească Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia și-au dorit să se relaxeze cu mult așteptatele artificii.

Citește și: LIVE VIDEO| Spectacol grandios de artificii, de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia! Mii de oameni s-au strâns pentru a privi show-ul pirotehnic din Cetate

 

Dar în oraşul în care acum 105 de ani a avut loc Unirea Transilvaniei cu România şi formarea României Mari, spectacolul de artificii s-a lăsat așteptat, începând cu mai bine de o oră mai târziu decât era anunțat în programul oficial.

Motivele pentru care artificiile au fost amâmate se pare că au fost întârzierile produse în cadrul spectacolului artistic.

Oamenii adunați în Piața Cetății pentru a admira focul de artificii și-au exprimat nemulțumirea în postări pe rețelele de socializare în care cereau lămuriri privind întârzierea, dar și ora la care avestea vor avea loc.

Spectacolul de artificii a început totuși în jurul orei 21.40, după mai bine de o oră de întârziere, și deși au fost spectaculoase , mulți oameni, în special familiile cu copii au renunțat să mai aștepte și au plecat spre casă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare