Rămâi conectat

Actualitate

Senatul a aprobat proiectul legii de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale. Urmează să se pronunţe Camera Deputaţilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatul a adoptat, luni, în forma trimisă iniţial spre promulgare, proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, respingând astfel cererea de reexaminare a proiectului, formulată în luna iulie de preşedintele României. 96 de voturi a întrunit proiectul,  1 împotrivă şi  2 abţineri. Urmează să se pronunţe pe acest subiect Camera Deputaţilor , în 26 august.

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru a analiza cererea de reexaminare trimisă Parlamentului de către şeful statului. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în iulie, cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS.

„Prin diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcție de condițiile de muncă, pentru contribuția de asigurări sociale datorată sistemului public de pensii, deficitul curent va crește cu impactul financiar negativ estimat în expunerea de motive a actului normativ, care variază între 4,860 de miliarde de de lei în 2015 și 5,564 de miliarde de lei în 2018, ajungându-se la un deficit de peste 18 miliarde de lei la fondul de pensii, pentru anul 2015, dacă ținem cont și de indexările obligatorii conform legii”, explica președintele Băsescu.

Șeful statului arăta că, dacă pentru anul 2014, Guvernul, în expunerea de motive a legii trimise spre promulgare, menționează unele măsuri de compensare a impactului negativ generat de această măsură, pentru perioada 2015 — 2018 estimarea de compensare a impactului negativ provenit din aplicarea măsurii este foarte vag exprimată.

„Având în vedere evoluția estimărilor bugetare și nerealizarea colectării față de program atât în anul 2013, cât și în primele șase luni din 2014, este esențial să fie clarificate în fundamentarea legii care sunt măsurile exacte de compensare a veniturilor, așa cum au solicitat inclusiv instituțiile financiare internaționale (Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană, Banca Mondială)”, mai afirmă președintele Băsescu, în cererea de reexaminare.

SURSA: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea