Rămâi conectat

Politică Administrație

Senatorul Matieș APROBĂ boicotul adus companiilor austriece de către români, după eșecul Schengen: „Toate sunt până la bani. Am stat poate pentru prima dată demni în fața Austriei”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul Matieș APROBĂ boicotul adus companiilor austriece de către români, după eșecul Schengen: „Toate sunt până la bani. Am stat poate pentru prima dată demni în fața Austriei”

Călin Matieș, senatorul social-democrat de Alba, a comentat acțiunile românilor din toată țara de a boicota afacerile austriece, ca răspuns la refuzul acestei țări de a ne permite aderarea la spațiul Schengen.

Invitat în cadrul unei emisiuni Radio Unirea FM, senatorul Matieș și-a transmis susținerea față de această acțiune care, potrivit acestuia, a transmis un mesaj puternic autorităților de la Viena.

„Am stat demni în fața Austriei cu acest boicot și eu sunt de asemenea de acord cu el.

Noi, ca nație și ca persoane fizice, ca românii, am stat poate pentru prima dată demni în fața Austriei. Declarația de ieri în Consiliul European a lui Karl Nehammer, cumva îndulcită, a fost pentru că românii au reacționat și i-au atins la bani pe austrieci.

Toate sunt până la bani. Când au reacționat și nu au cumpărat de la companiile austriece, aceștia au simțit presiunea.”, a declarat senatorul Matieș, la Radio Unirea FM.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat joi, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre problema Schengen. Nehammer a susținut că 20.000 de migranți care au ajuns ilegal în Austria au trecut prin România, iar Poliția română știe acest lucru, pentru că i-a înregistrat.

„Poziția Austriei e să susținem Bulgaria și România. Nu e vorba despre o țară împotriva altei țări. Dar trebuie să știți că în Austria avem peste 75.000 de migranți. Și știm din investigațiile poliției austriece că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Și trebuie să găsim o soluție”, a afirmat cancelarul Karl Nehammer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea