Rămâi conectat

Politică Administrație

Senator Alexandru Pereş: Raportul MCV – România s-a dus în slipi în faţa UE!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miercuri, Comisia Europeană a publicat raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România.

Concluziile dureroase ale acestui raport erau previzibile. Cuvintele cheie? Respectarea independenţei justiţiei! O noţiune greu de înţeles pentru actuala putere, darămite de respectat!

Cum este România lui 2014, sub conducerea USL?

–          O ţară în care justiţia nu este garantată şi respectată, o ţară în care banii europeni iau căi greşite şi necinstite, o ţară în care nu există siguranţa statului de drept, iar democraţia nu este respectată. Spre ce duc aceste aspecte? Spre neîncredere din partea structurilor europene, spre mai puţini bani europeni şi mai puţine investiţii străine, spre frînarea dezvotării economice, spre sărăcirea românilor!

–          Aşa cum se arată în raportul MCV, România este ţara care rezistă eroic şi manifestă o reală opoziţie la măsurile anticorupţie şi de integritate. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey, a subliniat că amendamentele controversate adoptate de Parlament la Codul Penal, fără dezbateri sau consultări publice, au generat – pe bună dreptate- „îngrijorări majore” legate de capacitatea României de combatere a corupţiei. Ceea ce nu înţelege domnul Mark Grey, şi nici ceilalţi europeni, este faptul că actuala putere nu vrea să combată corupţia! Vă daţi seama câţi membrii de vază ar pierde USL?

–          România USL-istă este ţara care a lăsat perplexe structurile europene, în marţea neagră. Este ţara unde se doreşte scoaterea parlamentarilor din sfera legislaţiei privind luarea de mită, traficul de influenţă şi abuzul în serviciu. Toate acestea, pentru ca USL să conducă fără să fie deranjaţi sau traşi la răspundere!

–          România este ţara căreia Uniunea Europeană îi atrage atenţia asupra numărului mare de Ordonanţe de Urgenţă, mai ales acolo unde urgenţa nu este clară. Un aspect pe care l-am sesizat şi eu Domnului Prim-ministru, printr-o interpelare al cărei răspuns nu m-a lămurit deloc!

–          Aşa cum se arată în Raportul MCV, România actualei puteri este ţara care nu se vrea a fi reformată, este ţara în care nu se doreşte respectarea ţintelor stabilite prin MCV şi în care obiectivele justiţiei (a cărei independenţă este pusă sub semn de întrebare) sunt departe de a fi îndeplinite!

–          Nu în ultimul rând, aşa cum ne-a fost atrasă atenţia în Raportul MCV, România este ţara în care politicienii îşi exprimă simpatia faţă de cei acuzaţi de corupţie!

Pe viitor, consider că lupta opoziţiei pentru o Românie mai bună şi mai justă trebuie să se intensifice! Europa este cu ochii pe noi, şi, tot mai des, dăm greş! Este inacceptabil!

Ceea ce nu vrea să înţeleagă actuala putere este că România face parte din Uniunea Europeană, un club select, ale cărei principii trebuie respectate! Un club în care, cum însuşi „Măria Sa” Victor-Viorel Ponta preciza, nu poţi să te duci în blugi, dacă oamenii îţi spun că trebuie să fii la costum! Ori ce a făcut România? S-a dus la bustul gol, în şlapi şi slipi de baie!

 Semnat: Senator PDL de Alba, Alexandru Pereş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea