Senator Alexandru Pereş: Raportul MCV – România s-a dus în slipi în faţa UE!

Miercuri, Comisia Europeană a publicat raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România.

Concluziile dureroase ale acestui raport erau previzibile. Cuvintele cheie? Respectarea independenţei justiţiei! O noţiune greu de înţeles pentru actuala putere, darămite de respectat!

ELIT

Cum este România lui 2014, sub conducerea USL?

–          O ţară în care justiţia nu este garantată şi respectată, o ţară în care banii europeni iau căi greşite şi necinstite, o ţară în care nu există siguranţa statului de drept, iar democraţia nu este respectată. Spre ce duc aceste aspecte? Spre neîncredere din partea structurilor europene, spre mai puţini bani europeni şi mai puţine investiţii străine, spre frînarea dezvotării economice, spre sărăcirea românilor!

–          Aşa cum se arată în raportul MCV, România este ţara care rezistă eroic şi manifestă o reală opoziţie la măsurile anticorupţie şi de integritate. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey, a subliniat că amendamentele controversate adoptate de Parlament la Codul Penal, fără dezbateri sau consultări publice, au generat – pe bună dreptate- „îngrijorări majore” legate de capacitatea României de combatere a corupţiei. Ceea ce nu înţelege domnul Mark Grey, şi nici ceilalţi europeni, este faptul că actuala putere nu vrea să combată corupţia! Vă daţi seama câţi membrii de vază ar pierde USL?

–          România USL-istă este ţara care a lăsat perplexe structurile europene, în marţea neagră. Este ţara unde se doreşte scoaterea parlamentarilor din sfera legislaţiei privind luarea de mită, traficul de influenţă şi abuzul în serviciu. Toate acestea, pentru ca USL să conducă fără să fie deranjaţi sau traşi la răspundere!

–          România este ţara căreia Uniunea Europeană îi atrage atenţia asupra numărului mare de Ordonanţe de Urgenţă, mai ales acolo unde urgenţa nu este clară. Un aspect pe care l-am sesizat şi eu Domnului Prim-ministru, printr-o interpelare al cărei răspuns nu m-a lămurit deloc!

–          Aşa cum se arată în Raportul MCV, România actualei puteri este ţara care nu se vrea a fi reformată, este ţara în care nu se doreşte respectarea ţintelor stabilite prin MCV şi în care obiectivele justiţiei (a cărei independenţă este pusă sub semn de întrebare) sunt departe de a fi îndeplinite!

–          Nu în ultimul rând, aşa cum ne-a fost atrasă atenţia în Raportul MCV, România este ţara în care politicienii îşi exprimă simpatia faţă de cei acuzaţi de corupţie!

Pe viitor, consider că lupta opoziţiei pentru o Românie mai bună şi mai justă trebuie să se intensifice! Europa este cu ochii pe noi, şi, tot mai des, dăm greş! Este inacceptabil!

Ceea ce nu vrea să înţeleagă actuala putere este că România face parte din Uniunea Europeană, un club select, ale cărei principii trebuie respectate! Un club în care, cum însuşi „Măria Sa” Victor-Viorel Ponta preciza, nu poţi să te duci în blugi, dacă oamenii îţi spun că trebuie să fii la costum! Ori ce a făcut România? S-a dus la bustul gol, în şlapi şi slipi de baie!

 Semnat: Senator PDL de Alba, Alexandru Pereş

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru îmbunătățirea conectivității cu mediul urban

Utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale este mai importantă ca niciodată începând cu acest an, programarea europeană 2021-2027 alocând… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

matahala 24 ianuarie 2014 at 14:40

poate Romania s-a dus in slipi….da’ oameni ca Peres i-au furat elasticul

Bail Request 26 ianuarie 2014 at 8:07

@ matahala – Mi-a placut replica ta ! Asta inseamna ca acei oameni ca Peres au lasat Romania in curu’ gol ?!!

Costel* 24 ianuarie 2014 at 19:30

Iar a iesit resapatul si a mai scos din tescherea cateva kg de materie portocalie puturoasa. Dumnealui se face ca nu a aflat ca cele patru chei cu care se incuie justitia sunt la tovarasul Guvernator.

contribuabilu` 25 ianuarie 2014 at 16:22

Ca Romania „s-a dus in slipi in fata UE” ti se datoreaza si tie musiu Peres ! Si nu numai tie, ci si tuturor celor care ne reprezentati acolo in Parlament pe noi, adica pe nefericitii si amarastenii care v-am votat – ori ba !!! Si asta nu e un motiv de lauda nici macar pt tine, chiar daca acu` esti un gures „din opozitie” ! Ales de pe locu` 3, da` in Parlament fiind, tot reprezinti un grup de romani care precis nu vor sa „apara in slipi” in fata nimanui ! Poate doar in fata nevestei, ori sotului (sau amantei bre – ca la voi politicienii „se poarta” si asta !!!!) In rest …..pt a debita tampenii despre „martea neagra”…..Justitie, independente si MCV-uri….. cred ca un „Rica Venturiano” era totusi mai priceput ca tine, un ins platit sa nu se intample ceea ce zici ca s-a intamplat !

Logos 25 ianuarie 2014 at 23:55

…….ca la pescuit!

Comentariile sunt oprite