Rămâi conectat

Ştirea zilei

Semnătura electronică se va putea folosi şi pentru transmiterea on-line a REVISAL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajatorii au posibilitatea de a transmite Registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) către inspectoratele teritoriale de muncă şi prin e-mail, pe bază de semnătură electronică extinsă. Printr-un ordin emis recent, Ministerul Muncii a dat posibilitatea angajatorilor care deţin semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat obţinut de la un furnizor de servicii de certificare, în condiţiile Legii 455/2001 privind semnătura electronică, să poată depune REVISAL-ul la adresa de e-mail pusă la dispoziţie de Inspecţia Muncii. Semnătura electronică reprezintă modalitatea prin care se asigură autenticitatea şi integritatea datelor în formă electronică. Pentru a avea valoare legală, documentul electronic trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: *să i se încorporeze, ataşat sau asociat o semnătură electronică extinsă, care: să fie legată în mod unic de semnatar; b. să asigure identificarea semnatarului; c. este creată prin mijloace controlate exclusiv de semnatar; d. este legată de datele în formă electronică, la care se raportează în aşa fel încât orice modificare ulterioară a acestora este identificabilă; *semnătura electronică extinsă a fost creată utilizând un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat; *semnătura electronică extinsă a fost generată cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnăturii electronice. Semnătura electronică extinsă este creată utilizând certificate digitale calificate, valabilitatea unui certificat fiind de 1 an, conform Normei tehnice şi metodologice pentru aplicarea Legii 455/2001. Fiecare semnătură electronică este valabilă o perioadă nelimitată. Pentru a se asigura acest lucru este necesar ca semnătura electronică să fie însoţită de o marcă temporală, care să ateste momentul semnării.
Pentru a crea semnături electronice în condiţiile legii, certificatul digital calificat trebuie să fie stocat pe un dispozitiv criptografic (ex. Token USB, smart card etc.), protejat printr-un cod PIN şi aflat sub controlul exclusiv al titularului certificatului. Preţul unui certificat digital calificat şi al dispozitivului criptografic este de 47 de euro, fără TVA. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea