Semnarea contractului de transport public, în ”curtea” Consiliului Local Alba Iulia. Gabriel Pleșa: „Dacă mă mandatează, probabil va trebui să semnez”

Semnarea contractului de transport public, în ”curtea” Consiliului Local Alba Iulia. Gabriel Pleșa: „Dacă mă mandatează, probabil va trebui să semnez”

Responsabilitatea semnării contractului de transport public este pasată în „curtea Consiliului Local Alba Iulia. Invitat la Radio Unirea FM, primarul Gabriel Pleșa a spus că împuternicirea sau neîmputernicirea sa pentru a semna contractul cu AIDA-TL va fi supusă la vot în ședința de CL din data de 26 februarie.

„Din 8 februarie suntem legal constituiți, au fost introduși cu drepturi depline în AIDA-TL, noii primari, adică eu, primarul Cricăului și primarița din Întregalde. În acest moment eu voi introduce în ședința ordinară de CL din 26 februarie împuternicirea sau neîmputernicirea mea ca primar pentru a semna acest contract. Va fi hotărârea Consiliului Local.

ELIT

Primarul din Ciugud  este membru cu drepturi depline și avea o hotărâre de Consiliu Local prin care era mandatat să semneze în momentul în care AIDA-TL este legal constituită. Fiind legal constituită este firesc ca domnul primar să semneze acum contractul fiind mandatat de Consiliul Local.

În paralel noi am cerut suspendarea hotărârii din 7 ianuarie din acest motiv, lipsă de procedură. Nu eram membrii cu drepturi depline, chiar dacă prin natura funcției eram membrii AGA, dar erau alte nume acolo și noi abia în 6 ianuarie am semnat la notar modificarea statutului.

Adevărata problemă și cetățenii trebuie să știe este că, pe vechiul contract, subvențiile pe care le acordăm Societății de Transport Public sunt undeva la 4 milioane de euro, adică 9-10% din buget, fiind cea mai mare cheltuială bugetară după salarii, în condițiile în care și un bilet este 2.5 lei.

ADEZIUNE PLUS

Subvențiile sunt pe următorii 6 ani, pentru municipalitate, Alba Iulia suportând aproape 90% din subvențiile AIDA Transport, chiar daca suntem 8 UAT-uri. Asta înseamnă între 6 și 8 milioane de euro anual, în condițiile în care noi, dacă semnam acest contract, mai venim și cu un aport de 13 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă și 4 rapidă, câștigate pe un proiect al municipiului Alba Iulia, o investiție undeva la 40 de milioane de lei. Sumele, dacă le privim rece, sunt foarte mari și sunt o povară foarte mare pentru Alba Iulia, în comparație cu alte municipii reședință de județ.

Oamenii așteaptă de la noi investiții, însă eu cred că dând atât de mulți bani pe acest serviciu, nu vom putea să realizăm multe din investițiile propuse, iar acest lucru nu mă poate lăsa nepăsător. Aceaastă licitație s-a produs până am venit eu, iar în momentul în care am preluat mandatul, la două săptămâni s-a declarat câștigătorul, unicul ofertant. Eu o spun foarte clar că este o cheltuială foarte mare pentru bugetul municipiului Alba Iulia.

Dacă consilierii vor considera prin votul lor că mă mandatează, probabil că va trebui să semnez, în condițiile în care eu o să fac o prezentare foarte pe larg și clară a ceea ce înseamnă. Responsabilitatea acestui vot va trece pe Consiliul Local.

Dacă instanța ne dă dreptate că nu s-a procedat corect, după părerea mea licitația va trebui anulată. În 4 ianuarie am făcut aceea adresă prin care am cerut prelungirea ofertei financiare cu minim 30 de zile, pentru a putea intra în legalitate și nu au fost de acord.

Pot să asigur cetățenii că acest serviciu de transport, într-un fel sau altul, va continua și toate acele gratuități, pentru persoanele vârstnice, pentru elevi, vor rămâne în vigoare. Sper din suflet să ajungem pe cale amiabilă atât la deblocarea acestui lucru cât și la un serviciu de calitate la un preț corect”, a declarat la Radio Unirea FM, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro