Rămâi conectat

Actualitate

Șeful ANPC: Pe piaţa de energie există contracte pentru care trebuie studii juridice de masterat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șeful ANPC: Pe piaţa de energie există contracte pentru care trebuie studii juridice de masterat

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), spune că facturile la energie emise de către unii operatori economici sunt de dimensiunea unui curs al Facultăţii de Automatică, iar pe piaţă există contracte pentru care trebuie studii juridice de masterat, potrivit Agerpres.

În acest context, şeful ANPC anunţă că o comisie de specialitate ce va fi înfiinţată în cadrul instituţiei pe care o conduce va veni cu soluţii pentru rezolvarea acestor probleme.

„În condiţiile în care nu putem duce la cursuri de specialitate întreaga populaţie, va trebui să găsim soluţii pe înţelesul tuturor. Sunt operatori economici care emit, astăzi, facturi de dimensiunea unui curs al Facultăţii de Automatică. Există în piaţă contracte pentru care trebuie studii juridice de masterat. Există calcule faţă de care analiza matematică pare o glumă. Pentru toate cele de mai sus va trebui găsită o soluţie constructivă. Iar Comisia pe care noi ne dorim s-o înfiinţăm va veni cu aceste soluţii. Avem de învăţat din nevoile reale ale consumatorilor. Mai exact, pentru a se formula facturi mai uşor de citit, redactate în aceeaşi manieră, pentru a fi uşor înţelese şi uşor de comparat de către consumator, nespecialist în domeniu”, a afirmat Constantinescu, la lucrările Conferinţei anuale „Energia, prezent şi viitor”, organizată joi de Asociaţia Furnizorilor de Energie din România – AFEER.

Preşedintele ANPC a avut initiaţiva unui grup comun de lucru ANRE – ANPC – AFEER, pentru punerea în aplicare a unor abordări „mai pe înţelesul consumatorului mediu” pentru a se realiza o comunicare mai bună.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Conducătorii de trotinete vor putea fi amendați și de către Poliția Locală. Proiect adoptat de Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conducătorii de trotinete vor putea fi amendați și de către Poliția Locală. Proiect adoptat de Parlament

În cazul conducătorilor de trotinete, polițiștii locali vor avea dreptul să constate contravenții și să aplice sanțiuni pentru încălcarea normelor rutiete, potrivit unui proiect de lege adoptat de către Parlament.

Codul rutier urmează să sufere noi modificări, după ce o nouă propunere a trecut deja de Senat și a ajuns la Camera Deputaților, la votul final.

În expunerea de motive se spune că prin Ordonanța Guvernului nr. 1/2022, publicată în Monitorul nr. 89 din 28 ianuarie 2022, s-au adus ajustări Codului Rutier (OUG 195/2002), instituind reguli ce trebuie respectate de utilizatorii de trotinete electrice. Astfel, articolul 101, alineatul (1), punctul 8 din Codul Rutier a fost revizuit în următorul mod:

„Art. 101 (1) Se consideră contravenții sancționate cu amendă din clasa a III-a următoarele acțiuni comise de persoane fizice:

circulația cu biciclete sau trotinete electrice pe drumurile publice fără echipare corespunzătoare de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente în perioada nocturnă sau fără respectarea standardelor tehnice minime stabilite prin regulament;

folosirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice pe autostradă;

neconformarea la interdicția de a trece la culoarea roșie a semaforului sau la semnalele agentului de cale ferată la traversarea peste o cale ferată industrială semnalizată corespunzător, sau la semnalele și regulile de circulație;

încălcarea interdicției conducătorului unei biciclete sau trotinete electrice de a circula sub influența alcoolului, substanțelor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare;

interacțiunea directă cu alt vehicul în mișcare sau cu persoane aflate în acesta;

circulația în afara localităților sau în interiorul acestora fără a purta îmbrăcăminte prevăzută cu elemente fluorescent-reflectorizante conform regulamentului;nerespectarea obligației de a circula cu viteză redusă sau de a asigura evitarea apropierea de un vehicul feroviar sau de a opri la trecerea la nivel cu calea ferată, conform reglementărilor.”

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 155/2010, republicată, articolul 7, litera j, poliția locală are competența de a constata încălcările și de a impune sancțiuni pentru neconformitățile rutiere comise de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală.

Având în vedere pericolul sporit în special pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic generat de nerespectarea normelor legale privind trotinetele electrice, precum și creșterea numărului de accidente rutiere asociate acestei probleme, se impune revizuirea și completarea Legii nr. 155/2010 pentru a acorda poliției locale competența de a identifica și sancționa încălcările regulilor de circulație a trotinetelor (vehicule cu 2 sau 3 roți, utilizate pentru transportul unei singure persoane, fără loc șezând sau cu un loc șezând situat la o înălțime sub 540 mm pentru cele cu 2 roți sau sub 400 mm pentru cele cu 3 roți, cu o viteză între 6 km/h și 25 km/h și echipate cu motor electric).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare