Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Șef nou la BCCO Alba Iulia: Cine a câștigat concursul pentru acest post și va fi succesorul lui Traian Berbeceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Finta, actual adjunct al șefului Poliției municipiului Alba Iulia va ocupa, cel mai probabil, funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, după ce a câștigat, joi, concursul organizat de IGPR, la care s-au prezentat doi candidați.

Tot joi, subcomisarul Ciprian Decean a fost declarat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de șef Antidrog, în cadrul Brigăzii.

Miercuri, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a desfăşurat examenul, care a constat într-un interviu structurat pe subiecte profesionale. Potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, câștigător al concursului a fost desemnat Sorin Silviu Finta, scrie Glasul-hd.ro și Mesagerulhunedorean.ro.

Ieri, în jurul orei 15, s-au afișat rezultatele, iar ele pot fi contestate în termen de 24 de ore. Până acum, postul nu a mai fost ocupat prin concurs, ci doar prin delegare. La aproape cinci ani după ce comisarul şef Traian Berbeceanu a fost dat jos de pe funcția de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, Direcţia de Combatere a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a scos postul la concurs, scrie Glasul-hd.ro.

Începând cu data de 1 aprilie 2018, comisarul-șef Traian Berbeceanu s-a pensionat. Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia a acordat cotidianului „Glasul Hunedoarei” un interviu în exclusivitate, în care a explicat ce l-a determinat să facă acest pas de a se retrage din poliție, dar în care a a avut de transmis și un mesaj pentru cei care încă mai fac parte din Poliție. „Nimic nu aș fi putut să îmi doresc mai mult, decât să mă întorc la echipa mea, la locul meu de muncă, în funcția din care, în mod ilegal și brutal, am fost îndepărtat. Din păcate însă, soarta a avut alte planuri cu mine. În cei aproape 5 ani care au trecut de la arestarea mea nelegală, echipa mi-a fost aproape „dezintegrată”. Foarte mulți dintre colegii mei au ales să plece în alte structuri ale poliției, dezamăgiți de cele întâmplate. (…) Ce aș putea să le transmit în afară îndemnului de a-și face datoria?! Nu mă consider vreun reper profesional, pentru a putea să dau sfaturi. Iar „cazul Berbeceanu” îl apreciez ca fiind un „accident”, o situație izolată, nicidecum o „amenințare” viitoare pentru alți polițiști. Cred cu tărie că o asemenea mârșăvie judiciară nu va mai fi posibilă”, a declarat atunci Traian Berbeceanu.

Sursa FOTO Mesagerulhunedorean.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, sărbătoriți la venerabila vârstă de 101 ani, respectiv 99 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, sărbătoriți la venerabila vârstă de 101 ani, respectiv 99 de ani Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, au fost sărbătoriți împlinirea a 101 ani, respectiv 99 de ani. Citește și: FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea