Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sediul Poliției Locale din Alba Iulia va fi renovat: Primăria cumpără servicii de proiectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sediul Poliției Locale din Alba Iulia va fi renovat: Primăria cumpără servicii de proiectare

Primăria municipiului Alba Iulia cumpără servicii de proiectare pentru renovarea energetică a sediului Poliției Locale.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin investiţia propusă se urmăreşte creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumului de energie pentru încălzire peste 60%.

Izolarea termică a pereţilor exteriori, faţadele care nu sunt orientate înspre strada principală

Se propune placarea pereţilor exteriori, la partea exterioară a acestora, cu sisteme termoizolante cu specificaţie de fabricaţie “pentru utilizarea la placarea faţadelor”, realizat în sisteme termoizolante agrementate/certificate în România.

Termoizolaţia se va monta continuu pentru evitarea punţilor termice, eliminându-se complet spaţiul între plăcile de termoizolaţie.

De asemenea, se propune şi bordarea cu fâşii orizontale continue de sisteme termoizolante rezistente la foc, dispuse în dreptul planşeelor curente ale clădirii cu aceeaşi grosime cu a materialului termoizolant utilizat la termoizolarea faţadei.

Grosimea sistemului termoizolant pentru pereţii exteriori este de 20 cm.

Izolarea termică a soclului

Se va prevedea un sistem termoizolant rezistent la umezeală pe înălţimea soclului. Grosimea stratului termoizolant pentru soclu va fi de 10 cm.

Izolarea termică a fațadei – partea vitrată

Înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanţă ridicată.

Se propune înlocuirea tâmplăriei existente, inclusiv a tâmplăriei aferente accesului în clădire cu tâmplărie performantă energetic cu următoarele caracteristici:

– Coeficient de transfer termic (U) maxim 1,1 W/m 2K.

Tâmplăria care se înlocuieşte trebuie dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisirea controlată a spaţiilor ocupate şi evitarea apariţiei condensului pe elementele de anvelopă.

Înlocuirea tâmplăriei interioare (uşi de acces şi ferestre) către spaţiile neîncălzite sau insuficient încălzite cu tâmplărie performantă energetic cu următoarele caracteristici:

– Coeficient de transfer termic (U) maxim 1,1 W/m 2K.

Reabilitare termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum

Inlocuirea/dotarea cu corpuri de încălzire cu radiatoare/ventiloconvectoare, montarea/ repararea/înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi apă caldă de consum, inclusiv de legătură între clădirea/clădirile eligibile care face/fac obiectul proiectului şi clădirea tip centrală termică.

Având în vedere starea tehnică a corpurilor de încălzire existente, precum şi vechimea acestora, se propune înlocuirea corpurilor de încălzire, adaptate la saricinile termice rezultate prin implementarea măsurilor de creştere a eficienţei energetice a anvelopei clădirii propuse prin acest proiect.

Soluţia tehnică propusă constă în înlocuirea corpurilor de încălzire existente cu radiatoare, dotate cu robinet retur (RLV), aerisitor, robinet de golire şi robinet colţar reglaj tur (RAN) cu cap termostatic.

Având în vedere starea tehnică a unor tronsoane din reţeaua de distribuţie a agentului termic pentru încălzire, lipsa totală sau degradarea parţială a termoizolaţiei conductelor de distribuţie precum şi deteriorarea armăturilor de închidere şi de golire, se propune înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire.

Înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru apă caldă de consum Având în vedere starea tehnică a unor tronsoane din reţeaua de distribuţie a agentului termic pentru apă caldă de consum, lipsa totala sau degradarea parţială a termoizolaţiei conductelor de distribuţie precum şi deteriorarea armaturilor de închidere şi de golire, se propune înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru apă caldă de consum.

Reabilitarea instalațiilor de iluminat în clădire

Reabilitarea instalaţiei de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate

Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă, inclusiv tehnologie LED

Se propune înlocuirea corpurilor de iluminat existente în clădire cu corpuri de iluminat cu bec tip LED, dotate cu senzori de mişcare, acolo unde se impun (grupuri sanitare)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicușor Stanciu și Andrei Rațiu, poveștile impresionante de viață ale sportivilor originari din Alba și parcursul lor până la EURO 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cei doi jucători din Alba, Nicușor Stanciu și Andrei Rațiu, au impresionat o lume întreagă la meciul de luni după-masa, cu Ucraina, iar reacția lui Rațiu a devenit virală după primul gol marcat de căpitanul tricolorilor. Puțină lume le cunoaștea însă povestea de viață și parcursul în cariera fotbalistică. Andrei Rațiu, fotbalistului român care a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea