Rămâi conectat

Politică Administrație

Secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului din Alba Iulia se inaugurează, joi, după reabilitare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia se inaugurează, joi, la finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, a anunțat, miercuri, echipa managerială a instituției.

sectia Chirurgie Spital Alba Iulia01

Lucrările au început în luna decembrie 2014, iar firma care a câștigat licitația se numește SC Domica SRL.

Compartimentele sus menționate au intrat, după 40 de ani, într-un proces de reparații capitale. Investiția s-a ridicat la 2.373.000 de lei, iar banii provin de la CJ Alba (1.973.000 de lei) și de la SC Transavia SA (sponsorizare de 400.000 de lei)

Reabilitarea a fost realizată la standarde europene. Fiecare salon, cât și rezervele, atât de la Chirurgie cât și Urologie, va avea grup sanitar propriu cu duș, toaletă, chiuvetă etc. S-a mai avut în vedere dotarea saloanelor cu sonerie de apelare la bolnav, veioze, rampe de oxigen şi aspiraţie, amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare temporară a deşeurilor, crearea unor boxe pentru materiale de curăţenie şi pentru colectarea – evacuarea deşeurilor medicale, crearea de circuite funcţionale corespunzătoare; asigurarea ariei utile minime per pat de spital în saloanele curente şi rezerve; reabilitare şi înlocuirea (unde este cazul) a instalaţiilor: sanitare, termice, electrice, sistem detecţie incendiu, instalaţii gaze medicale, etc.

Secţia Chirurgie funcţionează cu un număr de 60 de paturi, iar Compartimentul Urologie funcţionează cu un număr de 20 de paturi.

În ultimii ani, la Spitalul din Alba Iulia au fost reabilitate următoarele compartimente: Urgență, Radiologie, ATI, Dermatologie, Ginecologie, Oncologie, ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, bucătăria, spălătoria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea