Secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului din Alba Iulia se inaugurează, joi, după reabilitare

Paul Voicu - Primar 2020

Secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia se inaugurează, joi, la finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, a anunțat, miercuri, echipa managerială a instituției.

sectia Chirurgie Spital Alba Iulia01

ELIT

Lucrările au început în luna decembrie 2014, iar firma care a câștigat licitația se numește SC Domica SRL.

Compartimentele sus menționate au intrat, după 40 de ani, într-un proces de reparații capitale. Investiția s-a ridicat la 2.373.000 de lei, iar banii provin de la CJ Alba (1.973.000 de lei) și de la SC Transavia SA (sponsorizare de 400.000 de lei)

Mihail David - 2020

Reabilitarea a fost realizată la standarde europene. Fiecare salon, cât și rezervele, atât de la Chirurgie cât și Urologie, va avea grup sanitar propriu cu duș, toaletă, chiuvetă etc. S-a mai avut în vedere dotarea saloanelor cu sonerie de apelare la bolnav, veioze, rampe de oxigen şi aspiraţie, amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare temporară a deşeurilor, crearea unor boxe pentru materiale de curăţenie şi pentru colectarea – evacuarea deşeurilor medicale, crearea de circuite funcţionale corespunzătoare; asigurarea ariei utile minime per pat de spital în saloanele curente şi rezerve; reabilitare şi înlocuirea (unde este cazul) a instalaţiilor: sanitare, termice, electrice, sistem detecţie incendiu, instalaţii gaze medicale, etc.

Secţia Chirurgie funcţionează cu un număr de 60 de paturi, iar Compartimentul Urologie funcţionează cu un număr de 20 de paturi.

În ultimii ani, la Spitalul din Alba Iulia au fost reabilitate următoarele compartimente: Urgență, Radiologie, ATI, Dermatologie, Ginecologie, Oncologie, ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, bucătăria, spălătoria.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

Dorin 16 decembrie 2015 at 13:54

Cand este prevazuta modernizarea sectiei de Cardiologie ?

goe 16 decembrie 2015 at 15:33

cand or fi bani

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...