Rămâi conectat

Ştirea zilei

Secțiile de Cardiologie și Interne ale Spitalului din Alba Iulia, modernizate de CJ Alba în asociere cu Compania Transavia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compania Transavia și Consiliul Județean Alba investesc 600.000 de euro în secțiile de Cardiologie și Medicină internă ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.  

inaugurare Chirurgie01Secțiile Cardiologie și Medicină internă vor beneficia de reparații capitale, lucrările urmând să înceapă în anul 2017. Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobări în ședința CJ Alba de joi, valoarea totală a investiției pentru cele două secții se va ridica la 2.685.000 de lei, dintre care 600.000 de lei reprezintă contribuția companiei Transavia. Termenul de execuție va fi de 16 luni, iar licitația va fi organizată în următoarea perioadă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a declarat că secțiile vor beneficia de reparații capitale, urmând să fie renovate saloanele, holurile și băile, iar mobilierul va fi schimbat, pacienții urmând să beneficieze de condiții hoteliere.

Elit - Gustul Desăvârșit

O asemenea reparație capitală s-a realizat și la secția de Chirurgie a Spitalului din Alba Iulia.

Secţia de Cardiologie este una dintre cele mai solicitate compartimente ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Secţia dispune de două compartimente, primul dintre acestea, este Unitate de Supraveghere și Tratament Acut al Cardiacului Critic, (USTACC) și are 10 paturi unde sunt internaţi pacienţii care vin în stare gravă şi care au nevoie de îngrijire specială pentru a le fi salvată viaţa. Cea de-a doua secţiune are 40 de paturi şi deserveşte atât pacienţii care au ajuns la spital în stare critică şi au fost stabilizaţi cât şi pacienţii cu diagnostic de boală cronică.

Secţia Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia are 44 de paturi pentru spitalizare continuă, dintre care 32 pentru interne şi câte şase pentru Compartimentul de Pneumologie şi Compatrimentul de Reumatologie. Secţia este situată la acelaşi nivel cu Secţia de Cardiologie iar gărzile sunt comune, patologia preponderentă tratată în Scţia de Interne fiind de natură cardio-vasculară. Secţia dispune de monitor pentru investigaţii cardio, injectomate, defibrilator pentru urgenţe majore, iar în Compartimentul de Pneumologie de un aparat bronhoscop modern pentru explorări funcţionale respiratorii. De asemenea, pacienţii cu afecţiuni respiratorii pot beneficia şi de tratament cu aerosoli.

Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, a mai sponsorizat secția de chirurgie și urologie cu 400.000 de lei, respectiv secțiile de urgențe și oncologie, fiecare cu câte 50.000 de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea