Secția de Psihiatrie a Spitalului din Alba Iulia va fi relocată, temporar, la Fizioterapie. Sediul Școlii din Oarda, vizat pentru mutarea definitivă

Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va funcționa, temporar, în spațiile pe care le ocupă în prezent Fizioterapia, potrivit unui comunicat de presă.

Scoala Postliceala Sanitara se va muta in incita Liceului Dorin Pavel, urmand ca Sectia de Recuperare Medicala si Fizioterapie sa se mute in cladirea de pe strada Petru Dobra, anunță Primăria Alba Iulia.

ELIT

Scoala Generala Oarda de Jos10Puntea de legatura imediata va permite relocarea Sectiei de Psihiatrie, pentru o perioada de timp, in spatiile pe care le ocupa in prezent Fizioterapia. Este clar ca mutarea va fi tempoarara, discutiile din prezent  vizand actualul sediu al scolii din Oarda, ce urmeaza sa fie evaluat si refunctionalizat corespunzator pentru a putea gazdui Sectia de Psihiatrie. Executia lucrarilor de reabilitare, modernizare si schimbare a destinatiei va fi facuta de catre Consiliul Judetean Alba, dupa includerea acestui obiectiv pe lista de investitii.

In cazul in care aceste mutari se vor produce, copiii aflati in prezent in ciclul prescolar, primar sau gimnazial, nu vor trebui sa paraseasca cartierul Oarda pentru a merge la scoala in alta parte. Se are in vedere modernizarea unor spatii care au aceasi destinatie, pentru a le crea acestora conditii de studiu si mai bune decat in prezent.

Mihail David - 2020

Conducerea Consiliului Judetean Alba si cea a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia au solicitat sprijinul Primariei municipiului Alba Iulia, in prima parte a acestui an,  pentru identificarea unor cladiri din patrimoniul municipiului, care sa poata fi puse la dispozitia unor sectii ale spitalului judetean, in vederea desfasurarii temporare activitatilor specifice.

Acest lucru este motivat in principal de existenta viitoare a unui muzeu de icoane, situat pe actualul amplasament al Sectiei de Psihiatrie. Avand in vedere limitarile existente la nivel de spatii adecvate pentru desfasurarea in bune conditii a actului medical, dar si relationarea facila cu institutia spitaliceasca centrala, precum si unitati medicale mobile (statia de salvare, aprovizionare, logistica etc.), discutiile cu conducerea primariei au dus la creionarea unei scheme de relocare si refunctionalizare pentru anumite servicii medicale si activitati didactice.

“La momentul in care s-a decis ca acesta sectie a spitalului sa functioneze in acel spatiu, acum nu stiu cate zeci de ani, conditiile erau cu totul altele iar despre o viziune de ansamblu, integrata, nici nu putea fi vorba. Atunci totul era decis “de sus” si toata lumea se executa. Acum, din fericire, lucrurile stau cu totul altfel, orasul e altul, Cetatea e altfel, si e perfect normal sa integram in Cetate un obiectiv ca si muzeul de icoane Museikon, care sa completeze oferta turistica. In plus, personal, cred ca spatiul in sine e impropriu pentru o sectie de spital chiar si numai din perspectiva amplasarii. Insa nu asta e discutia: noi, municipalitatea, am aratat mereu deschidere maxima fata de orice idee constructiva si la fel procedam si acum, cand incercam sa “impacam” atat Consiliul Judetean, cu gasirea unui spatiu pentru noul muzeu, unic in Romania, cat si Spitalul Judetean, in gasirea unei noi locatii pentru sectiile din interiorul Cetatii. Sunt convins ca impreuna cu toti cei implicati, vom gasi cea mai buna solutie, care sa protejeze si sa nu defavorizeze albaiulienii, dar nici pe cei ce muncesc in insitutiile vizate. Suntem marginiti de un inventar de cladiri in care astazi si in urmatoarea perioada se desfasoara activitati. Noi am raspuns acestei situatii cu solutii care inseamna normalitate pentru ce s-a realizat in oras si in Cetate”, spune Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

(V.N.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

zbor deasupra unui cuib de cuci 4 iunie 2015 at 19:18

Dragii mosului….sa va spun o poveste..
A fost o data o sectie de fizioterapie. Si pentru ca aceasta sectie trebuia sa fi modernizata….a fost modernizata pe bani multi…multi de tot si dotata cu bazine de recuperare si alte cele necesare. Dar pentru ca au existat niste interese, nu a contat cat a costat si cat de bine era dotata, asa ca sectia de fizioterapie a fost relocata in cetate iar in locul ei s-a mutat alta sectie dupa ce s-au acoperit bazinele si instalatiile. Iar acum sectia de fizioterapie o sa fie mutata ca sa faca loc sectiei de psihiatrie care la randul ei se va muta intr-o scoala , scoala care……ei…sa se mai duca dracului si scoala asta, ca nu este nevoie de ea.
Apropos, asta este numai o poveste, nu cred ca ca se potriveste cu realitatea:)

contribuabilu` 4 iunie 2015 at 19:34

Perfect …zburatorule ! Pt multi profitori este chiar superb !!! Numa` pt mine e…..cam nasol, ca io cam platesc toate oalele sparte,ori subtilizate (ca sa nu zic …ciordite !) .

alt contribuabil 4 iunie 2015 at 20:19

eu înțeleg că în loc de școli cu elevi trebuie să avem secții de psihiatrie cu nebuni ! ca urmare a faptului că nu mai avem școli (sic!) nu mai avem școli, dar în schimb avem nebuni ! foarte ”nostim” ! bravos națiune!

Ion 4 iunie 2015 at 21:13

sunt 53 de elevi la scoala aia si li se ofera conditii mai bune si lor, si profesorilor lor! Dar, de postacii de serviciu ai PSD trebuie sa poasteze ca sa-si ia malaiul.

alt contribuabil 4 iunie 2015 at 23:05

@Ion – este f bine că sunt elevi acolo și li se oferă condiții, dar dacă se va desființa școala și se va muta secția de psihiatrie în locul școlii, ce ziceți? cam asta este idea, ce e greu de înțeles?
ce legătură au ”postacii de serviciu ai PSD” ????

@alt contribuabil 5 iunie 2015 at 0:31

Poate ca ai citit pe sarite, scoala nu se desfiinteaza, se muta intr-o cladire mai mica, tot in Oarda, care corespune numarului de elevi. Este o risipa sa intretii si sa incalzesti o cladire de 5 ori mai mare decat este nevoie. Postacii PSD care comenteaza despre acest subiect, sunt penibili (ca de obicei), ei cu scoala nu prea au avut de-a face. Oricum ei nu conteza.

OARDA 5 iunie 2015 at 10:38

Ca atat de mult a iubit HAVA pe ordeni incat le-a daruit o sectie de pshihiatrie ….si inca mai cred ca daca le pune havele pe jos ii pasa de inimioara lor si stampiluta de vot.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...