Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Secția de Psihiatrie a Spitalului din Alba Iulia va fi relocată, temporar, la Fizioterapie. Sediul Școlii din Oarda, vizat pentru mutarea definitivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va funcționa, temporar, în spațiile pe care le ocupă în prezent Fizioterapia, potrivit unui comunicat de presă.

Scoala Postliceala Sanitara se va muta in incita Liceului Dorin Pavel, urmand ca Sectia de Recuperare Medicala si Fizioterapie sa se mute in cladirea de pe strada Petru Dobra, anunță Primăria Alba Iulia.

Scoala Generala Oarda de Jos10Puntea de legatura imediata va permite relocarea Sectiei de Psihiatrie, pentru o perioada de timp, in spatiile pe care le ocupa in prezent Fizioterapia. Este clar ca mutarea va fi tempoarara, discutiile din prezent  vizand actualul sediu al scolii din Oarda, ce urmeaza sa fie evaluat si refunctionalizat corespunzator pentru a putea gazdui Sectia de Psihiatrie. Executia lucrarilor de reabilitare, modernizare si schimbare a destinatiei va fi facuta de catre Consiliul Judetean Alba, dupa includerea acestui obiectiv pe lista de investitii.

In cazul in care aceste mutari se vor produce, copiii aflati in prezent in ciclul prescolar, primar sau gimnazial, nu vor trebui sa paraseasca cartierul Oarda pentru a merge la scoala in alta parte. Se are in vedere modernizarea unor spatii care au aceasi destinatie, pentru a le crea acestora conditii de studiu si mai bune decat in prezent.

Conducerea Consiliului Judetean Alba si cea a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia au solicitat sprijinul Primariei municipiului Alba Iulia, in prima parte a acestui an,  pentru identificarea unor cladiri din patrimoniul municipiului, care sa poata fi puse la dispozitia unor sectii ale spitalului judetean, in vederea desfasurarii temporare activitatilor specifice.

Acest lucru este motivat in principal de existenta viitoare a unui muzeu de icoane, situat pe actualul amplasament al Sectiei de Psihiatrie. Avand in vedere limitarile existente la nivel de spatii adecvate pentru desfasurarea in bune conditii a actului medical, dar si relationarea facila cu institutia spitaliceasca centrala, precum si unitati medicale mobile (statia de salvare, aprovizionare, logistica etc.), discutiile cu conducerea primariei au dus la creionarea unei scheme de relocare si refunctionalizare pentru anumite servicii medicale si activitati didactice.

“La momentul in care s-a decis ca acesta sectie a spitalului sa functioneze in acel spatiu, acum nu stiu cate zeci de ani, conditiile erau cu totul altele iar despre o viziune de ansamblu, integrata, nici nu putea fi vorba. Atunci totul era decis “de sus” si toata lumea se executa. Acum, din fericire, lucrurile stau cu totul altfel, orasul e altul, Cetatea e altfel, si e perfect normal sa integram in Cetate un obiectiv ca si muzeul de icoane Museikon, care sa completeze oferta turistica. In plus, personal, cred ca spatiul in sine e impropriu pentru o sectie de spital chiar si numai din perspectiva amplasarii. Insa nu asta e discutia: noi, municipalitatea, am aratat mereu deschidere maxima fata de orice idee constructiva si la fel procedam si acum, cand incercam sa “impacam” atat Consiliul Judetean, cu gasirea unui spatiu pentru noul muzeu, unic in Romania, cat si Spitalul Judetean, in gasirea unei noi locatii pentru sectiile din interiorul Cetatii. Sunt convins ca impreuna cu toti cei implicati, vom gasi cea mai buna solutie, care sa protejeze si sa nu defavorizeze albaiulienii, dar nici pe cei ce muncesc in insitutiile vizate. Suntem marginiti de un inventar de cladiri in care astazi si in urmatoarea perioada se desfasoara activitati. Noi am raspuns acestei situatii cu solutii care inseamna normalitate pentru ce s-a realizat in oras si in Cetate”, spune Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia.

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea