Secretarul de stat în Ministerul Sănătății: Pentru ca răspândirea virusului să fie controlată, ideal ar fi ca oamenii să stea acasă 8-10 săptămâni

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății: Pentru ca răspândirea virusului să fie controlată, ideal ar fi ca oamenii să stea acasă 8-10 săptămâni

Horațiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că ideal ar fi ca românii să stea acasă între 8 și 10 săptămâni, pentru ca răspânidrea virusului să fie controlată.

„Asta este situația ideală și trebuie înțeleasă ca tare. Foarte greu de aplicat în practică, dar recomandarea a început cu 6 săptămâni. Să stea acasă măcar 6 săptămâni, ar fi mai bine 8 și ideal – 10. Sigur că principiul pentru a opri răspândirea acestui virus este de a încerca să rupem comunicarea prin care el se transmite”, a explicat Horațiu Moldovan.

ELIT

„Deci toată lumea care poate sta acasă este absolut indicat să stea acasă. Să se expună mediului social doar cei care trebuie neapărat să o facă și se pot lua măsuri organizatorice astfel încât șansa contaminări să fie cat mai mică. Întreaga activitate economică și socială trebuie gândită în acest fel: să se mențină evident funcționarea societății, funcționarea economiei, pentru că este neapărat necesară, dar organizarea atentă, care să reducă riscul de contaminare este esențială și este posibilă”, a spus secretarul de stat.

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...