Sebeșul va fi împodobit feeric de sărbătorile de iarnă 2020-2021: Parcul Tineretului, principala atracție și de această dată

Sebeșul va fi împodobit feeric de sărbătorile de iarnă 2020-2021: Parcul Tineretului, principala atracție și de această dată

Administrația locală din Sebeș se pregătește pentru sărbătorile de iarnă și, chiar dacă în acest an, din cauza pandemiei, festivitățile vor fi restrânse, ornamentele de sezon nu vor lipsi de pe străzi. În acest scop, Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a achiziționat prin SEAP lucrările de montare, punere în funcțiune, mentenanța și demontare a instalațiilor de iluminat ornamental festiv în cadrul sărbătorilor de iarna 2020-2021, pe raza municipiului, valoarea contractului fiind de 168.067 de Iei fără TVA, respectiv 200.000 de Iei cu TVA inclus.

”Prin acest contract se urmărește asigurarea unui cadru și a unui decor de povești specific sezonului rece și sărbătorilor de iarnă pe raza municipiului Sebeș (localitățile Lancrăm, Sebeș, Petrești și Răhău) prin instalarea, montarea, punerea în funcțiune a unor decorațiuni ce alcătuiesc iluminatul ornamental festiv compus din diverse elemente precum: șiruri luminoase, perdele luminoase, fuste luminoase, figurine 2D (bannere, țurțuri, fulgi, steluțe), figurine 3D (arcade, brad, fântână, ursuleț, om de zapada) plus alte elemente de susținere”,  se arată în caietul de sarcini al achiziției.

Elit ELIT

Zona cu cele mai multe ornamente va fi Parcul Tineretului, unde vor fi montate: un brad luminos 3D Led, o cupolă formată din 112 șiruri luminoase, 12 perdele din becuri Led montate pe foișor și turnulețe; 18 țurțuri montați pe căsuțele din lemn, 2 fulgi dinamici plasați pe scena pentru evenimente, 6 figurine 3D; 15 șiruri luminoase montate pe arbori, 7 arcade luminoase, o fântână Led. Șiruri luminoase (15 buc.) și figurine 2D (6 buc.) vor fi montate și pe arborii și stâlpii metalici din Parcul Primăriei, iar pe stâlpii de pe str. Mihail Kogalniceanu, Dorin Pavel, Augustin Bena, sensul giratoriu de la Petrom, B-dul Lucian Blaga; Drumul Sibiului și giratoriul de la Kaufland vor fi amplasate peste 60 de ornamente, 12 șiruri de beculețe, 4 bannere 2D și 6 figurine 2D. De asemenea, vor fi montate 20 de perdele luminoase pe fațada Centrului Cultural Lucian Blaga și alte 3 pe fațada Trezoreriei, iar în localitățile Lancrăm, Petrești și Răhău vor fi amplasate 26 de ornamente luminoase pe stâlpi.

Citește și: MESAJE DE ANUL NOU 2021. Idei de urări de Anul Nou 2021 şi felicitări de Anul Nou 2021 pe care le puteţi trimite celor dragi

Contractul a fost atribuit prin achiziție directă unei firme cu sediul în Lancrăm, criteriul fiind prețul cel mai scăzut. Termenul de execuție este de 3 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor și perioada de garanție este tot de 3 luni.

Activitățile pe care firma trebuie să le desfășoare sunt: inventarierea, repararea (dacă este cazul), etichetarea și depozitarea instalațiilor de iluminat ornamental festiv, instalarea și punerea în funcțiune a acestora, întreținerea lor (mentenanța) pentru buna funcționare și demontarea/ dezinstalarea sistemului la finalul perioadei.