Rămâi conectat

Economie

Sebeșul și investitorii. Compania de transport Oprean investește milioane de euro în creșterea flotei auto

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce Daimler, unul dintre cele mai puternice consorții din lume, a  anunțat recent că își va dezvolta capacitatea de producție în județul Alba, pentru care va investi peste 300 de milioane de euro – investiția anului în România, toată țara și-a ațintit privirea spre Sebeș.

Ca și când mii de angajați ar avea de mâine locuri de muncă și salarii decente, unele televiziuni naționale dezbăteau subiectul la modul de divertisment, titrând pe burtiere texte precum “Sebeș, orașul  cu 0 la sută șomaj”. Invitații din studiourile emisiunilor, majoritatea politicieni, încercau să își aroge cât mai multe merite pentru această poveste frumoasă, în nume personal sau în numele partidului.

Trebuie amintit însă faptul că la Sebeș funcționează de ani buni, creând plus valoare și locuri de muncă, multe alte companii. Una dintre ele este compania de transport Oprean din Sebeş, unul dintre cele mai mari societăți de transport din țară.

Potrivit Ziarului Financiar, firma controlată de omul de afaceri Ion Oprean își va extine în acest an flota auto cu 30 de camioane Mercedes, alocând pentru această investiție cel puțin 3 milioane de euro. Explicația oferită de firma Oprean pentru această updatare este alinierea parcului auto la cerinţele clien­ţi­lor.

Camioane Mercedes sunt produse de Daimler, iar cutiile lor de viteze vor fi asamblate în viitor și în uzinele din Sebeș.

Un alt investitor important la Sebeș este și compania Savini Due și multe altele cărora imi cer scuze că nu le pomenesc în acest articol.

Ce vreau să spun cu toată această introducere este faptul că Sebeșul s-a dezvoltat până acum tocmai acestor companii, investitori locali și din afara țării, care au avut inițiativă și au rezistat condițiilor vitrege de dezvoltare, mai ales din punctul de vedere al infrastructurii rutiere.

Trebuie salutată intenția Daimler de a investi la Sebeș, dar trebuie amintiți deopotrivă cei care au făcut din acest oraș, un pol de dezvoltare economică.

Motivele Daimler de a veni în județul Alba sunt pur economice, strategice. Sunt de fapt aceleași motive care i-au făcut pe romani în urmă cu 2.000 de ani, pe austrieci și mai târziu pe austro-ungari, să-și stabilească la Alba Iulia un centru administrativ și economic – poziția geostrategică, poziționarea la o intersecție de drumuri importante. Și Daimler mai are un motiv – accesarea unor importante sume din fonduri europene pentru investiția din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea