Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

SE SCHIMBĂ ORA! În acest weekend trecem la ora de vară. Care sunt efectele asupra bioritmului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

România trece la ora de vară în acest weekend, 30-31 martie 2019. Ora de vară înseamnă că ora 3.00 devine ora 4.00. Vom dormi mai puțin cu o oră, dar vom beneficia de mai multă lumină de la soare, acesta fiind și unul dintre motivele înființării orei de vară.

Ora de vară a fost propusă în anul 1895 de către entomologul din Noua Zeelandă, pe nume George Vernon Hudson. În prezent, 110 țări de pe Glob își potrivesc ceasurile după ora de vară. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Totuși, sunt și țări care au renunțat la ora de vară. Rusia a renunţat la ora de vară după 20 de ani, pe motiv că nu vrea să streseze cetăţenii. De asemenea, Islanda nu foloseşte ora de vară.

Schimbarea orei are efecte importante asupra bioritmului. Experții în sănătate avertizează că trecerea la ora de vară aduce oboseală și tulburări de somn. Mulți români le vor resimți în următoarele săptămâni. În plus, poate apărea și o ușoară depresie, iar pofta de mâncare ar putea scădea. Sunt necesare mai multe ore de somn, o mai bună organizare și puțină mișcare.

În urma unei decizii a Parlamentului European de săptămâna aceasta, fiecare țară membră a Uniunii Europene va decide, până în 2021, dacă va păstra actualul sistem sau va renunţa la schimbarea orei.

Sursa: a1.ro, fanatik.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: A apărut documentul pe care îl așteaptă toți seniorii. Cum vor arăta deciziile de recalculare a pensiilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: A apărut documentul pe care îl așteaptă toți seniorii. Cum vor arăta deciziile de recalculare a pensiilor În Monitorul Oficial a fost publicat un ordin pentru aprobarea modelelor de decizie privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii. După cum se ştie, toate pensiile românilor vor fi recalculate până la data de 1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea