Se reiau lucrările de construcție la piața agroalimentară din Centru. Contractul a fost atribuit firmei Alfa Construct Alba Iulia; termen de finalizare – iulie 2018

După un lung șir de eșecuri și tergiversări, Primăria Alba Iulia a atribuit contractul privind finalizarea lucrărilor la Piața agroalimentară Centru firmei Alfa Construct SRL Alba Iulia. Potrivit SEAP, prețul oferit este de 399.137 de lei fără TVA, substanțial mai mic decât cel estimat de Primăria Alba Iulia – 460.000 de lei fără TVA.

Reamintim că în mai 2017 contractul de execuție a lucrărilor încheiat inițial cu S.C. Telecerna SRL Deva a fost reziliat din cauza nerespectării repetate a condițiilor de către firma executantă. Lucrările necesare rămase de executat, rezultate din raportul de expertiză tehnică, sunt următoarele: îndepărtarea betonului segregat sau carbonatat prin sablare cu nisip de carieră sau cu alice metalice, refacerea suprafețelor de beton sablate, remedierea fisurilor din pardoseala de beton, executarea de lucrări de hidroizolații la planșeul pieței etc.

ELIT

Lucrările neterminate sunt, printre altele: amenajare spații verzi în proporție de 100%, rețele alimentare cu apă, instalații sanitare, lucrări de rezistență, marcaje rutiere etc. S-a stabilit și necesitatea executării unor lucrări noi, neprevăzute inițial: zugrăveli exterioare, montarea unor balustrade, reparații streașină. Lucrările trebuie să fie gata până în luna iulie 2018.

Primăria Alba Iulia a lansat, în luna ianuarie 2015, licitația pentru lucrările de reabilitare a Pieței agroalimentare din centrul municipiului, iar valoarea estimativă a contractului era de 2.824.214 lei (fără TVA). Lucrările trebuiau finalizate în primăvara anului 2016 însă firma câștigătoare, S.C. Telecerna SRL Deva, a amânat succesiv termenul de predare. S-a ajuns astfel ca în mai 2017 contractul să fie reziliat. La acel moment lucrările aveau un stadiu de finalizare de circa 70%.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...