Rămâi conectat

Sport

Se reia Divizia Națională de Seniori, sâmbătă, ora 11.00, CSU Rugby Alba Iulia – CS Năvodari, pe “Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sportul cu balon oval se întoarce în Cetatea Marii Uniri, după o pauză de aproximativ trei luni, sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 11.00, printr-o confruntare între CSU Rugby Alba Iulia și CS Năvodari, prevăzută pe terenul doi al Stadionului “Cetate”.

Un meci contând pentru etapa a noua a Diviziei Naționale de Seniori, prima din returul acestei competiții, ce opune formația albaiuliană, debutantă în acest an în eșalonul doi al rugbyului autohton (ultima din ierarhie, cu 8 insuccese), și gruparea de la malul mării, clasată pe ultima treaptă a podiumului (28 de puncte, 6 victorii și două înfrângeri).

CSU Rugby Alba Iulia revine în competițiile de rugby în 15, după ce în săptămânile trecute a participat la Campionatul Național de Rugby în 7, unde a ocupat un onorant locul 7 din 10 echipe participante (cu trei victorii și nouă înfrângeri). Istoricul Marius Rotar, creatorul și coordonatorul secției de rugby a clubului Universitatea din Alba Iulia ne-a declarat:

Ne așteaptă un meci complicat, în condițiile în care avem unele probleme de efectiv și întâlnim una dintre cele mai puternice echipe din campionat, Năvodari fiind o echipă masivă, cu un excelent pachet de înaintare și jucători de mare calitate. În tur ne-au aplicat cea mai severă înfrângere (0-95), rezultat care pentru mulți a reprezentat un șoc. Noi nu ne-am descurajat atunci, întrucât orice persoană apropiată de fenomenul sportiv ar trebui să conștientizeze faptul că o echipă se poate distruge peste noapte, dar niciodată nu se poate construi. Știm că sunt așteptări mari de la noi, dar vor veni și primele noastre puncte în campionat și primele victorii. Poate că nu în această sâmbătă, ci în etapele următoare. Fără perseverență, răbdare și nădejde nu vom putea niciodată să creștem. Cei care vor intra s în teren reprezentând Alba Iulia vor face tot ce le stă în putință pentru a oferi o replică serioasă adversarilor. Indiferent de rezultat, dacă vom reuși să demonstrăm, din nou, spectatorilor faptul că jucăm, în primul rând, cu inima pentru Alba Iulia vom fi niște invingători. Invităm publicul albaiulian la meci și nu ne îndoim că nu vom avea susținerea lor totală, ca de fiecare dată”.

Lotul echipei CSU Alba Iulia pentru acest meci este compus din Csongor Kis Gal, Nicolae Marin, Muntean Alexandru, Robert Naghi, Sebastian Ciocodeică, Adrian Socaciu, Ștefan Mădălin Andrei, Călin Cristian Curta, Andrei Opriș, Florin Coge (căpitan), Marcu Adrian, Procopii  Sergiu, Mihai Cozma, Gavră Cristian, Alexandru Cristian Niță, Andrei Moldovan, Andrei Borz, Pop Sergiu, Călin Balcău, Vlad Panfil, Adrian Șuteu, Tudor Cotae și Mihai Vlas, antrenor Sergiu Pop. Partida va fi arbitrată de Virgil Ioniță (București), Călin Cojocnean și Florin Ferezan (ambii din Cluj Napoca), observatorul meciului fiind Bogdan Budișteanu din Iași. Etapa următoare, CSU Alba Iulia va evolua în deplasare, cu Rugby Club Bârlad, sâmbătă, 25 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea