Se modifică sistemul de promovare în Liga a 3-a! La baraj, campioana din Alba va întâlni echipe din Regiunea 7 Centru

Paul Voicu - Primar 2020

Federația Română de Fotbal va schimba sistemul de împerechere a echipelor la barajul de promovare în Liga 3-a! Campioanele județene își vor afla încă din iarnă, probabil prin luna februarie a anului viitor, adversarele de la cele mai importante meciuri ale sezonului.

Vor exista șapte zone geografice, a câte șase echipe, iar Alba cunoaște deja variantele de adversari, ce vor proveni din judeţele ce constituie Regiunea 7 Centru, adică reprezentantele judeţelor Sibiu, Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov. Lucrurile vor fi clare din timp, inclusiv în ceea ce privește condițiile de participare la baraj. Nu se vor mai accepta echipe fără CIS, şi practic în urma tragerii la sorţi vor fi trei duble de baraj ce vor fi stabilite după împerecherea celor şase câştigătoare ale Ligii a IV-a, ediţia 2017-2018, iacr cele trei câștigătoare vor accede în Liga a 3-a

ELIT

În acest context, precizăm că Aradul va întâlni una dintre campioanele județelor Timiș, Hunedoara, Gorj, Caraș și Mehedinți. Tot legat de barajele de promovare, se știe deja că acestea se vor disputa după regulile de Liga 3-a privind juniorii. Adică, participantele vor fi nevoite să alinieze cel puțin trei fotbaliști Under 19, dar aceasta nu va fi o condiţie obligatorie în Liga a IV-a Alba, în ediţia următoare a celui de-al 4-lea eşalon, deşi la un moment dat s-a vehiculat introducerea obligativităţii acestei reguli.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...