Rămâi conectat

Curier Județean

Se eliberează un loc în conducerea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia – Directorul adjunct Constantin Inel va fi noul manager al Complexului Muzeal Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Funcția de manager al Complexului Muzeal Arad va fi ocupată de arheologul Constantin Ioan Inel care, de 10 ani, este director adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

El a fost singurul candidat pentru postul scos la concurs, la Arad, și a obținut nota 9.13 pentru proiectul de management, respectiv 9.20 la proba de interviu (susținerea proiectului de management), primind media (rezultatul final al concursului) 9.17, din partea comisiei de concurs.

Constantin Ioan Inel este arheolog, a absolvit Facultatea de Istorie-Arheologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia și ocupă funcția de director adjunct al Muzeului Național al Unirii din anul 2008.

Conform anunțului publicat de Consiliul Județean Arad, pentru proiectele de management destinate Complexului Muzeal Arad candidații au fost nevoiți să aibă cel puțin cinci ani vechime în specialitatea studiilor solicitate și minimum cinci ani experiență în conducerea unei instituții de cultură. De asemenea, se cerea ca cei care vor să ocupe funcția de manager să aibă „studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de fundamental: științe umaniste și arte, ramura de știință: istorie, domeniul de licență, specializarea: istorie – arheologie sau în domeniul de licență: studiul patrimoniului”.

Complexul Muzeal Arad se află în subordinea Consiliului Județean, având la rândul său în subordine Muzeul Orașului Lipova și Colecția de Artă Veche Românească „Ștefan Crișan” Lipova, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria, Muzeul Viei și Vinului Ghioroc, Muzeul Memorial „Adam M. Guttenbrunn” Zăbrani și Casa Memorială și Colecția „Eugenia Hagiu și Eugen Popa” Săvârșin. În total, Muzeul arădean are 48 de angajați, cinci dintre aceștia ocupând funcții de conducere, instituția având în ultimii trei ani, în medie, venituri de 2,1 milioane de lei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție Joi, 25 aprilie, pompierii din Alba Iulia, intervin pe Calea Moților, în jurul orei 11:30, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție. Potrivit IPJ Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în mun. Alba Iulia, Calea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea