Se eliberează un loc în conducerea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia – Directorul adjunct Constantin Inel va fi noul manager al Complexului Muzeal Arad

Funcția de manager al Complexului Muzeal Arad va fi ocupată de arheologul Constantin Ioan Inel care, de 10 ani, este director adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

El a fost singurul candidat pentru postul scos la concurs, la Arad, și a obținut nota 9.13 pentru proiectul de management, respectiv 9.20 la proba de interviu (susținerea proiectului de management), primind media (rezultatul final al concursului) 9.17, din partea comisiei de concurs.

ELIT

Constantin Ioan Inel este arheolog, a absolvit Facultatea de Istorie-Arheologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia și ocupă funcția de director adjunct al Muzeului Național al Unirii din anul 2008.

Conform anunțului publicat de Consiliul Județean Arad, pentru proiectele de management destinate Complexului Muzeal Arad candidații au fost nevoiți să aibă cel puțin cinci ani vechime în specialitatea studiilor solicitate și minimum cinci ani experiență în conducerea unei instituții de cultură. De asemenea, se cerea ca cei care vor să ocupe funcția de manager să aibă „studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de fundamental: științe umaniste și arte, ramura de știință: istorie, domeniul de licență, specializarea: istorie – arheologie sau în domeniul de licență: studiul patrimoniului”.

Mihail David - 2020

Complexul Muzeal Arad se află în subordinea Consiliului Județean, având la rândul său în subordine Muzeul Orașului Lipova și Colecția de Artă Veche Românească „Ștefan Crișan” Lipova, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria, Muzeul Viei și Vinului Ghioroc, Muzeul Memorial „Adam M. Guttenbrunn” Zăbrani și Casa Memorială și Colecția „Eugenia Hagiu și Eugen Popa” Săvârșin. În total, Muzeul arădean are 48 de angajați, cinci dintre aceștia ocupând funcții de conducere, instituția având în ultimii trei ani, în medie, venituri de 2,1 milioane de lei.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...