Rămâi conectat

Cultură Educație

Se deschide sezonul angajărilor în hotelurile din Grecia şi Cipru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Persoanele care vor să muncească la vară în hotelurile din străinătate trebuie deja să se pregătească pentru întâlnirea cu viitorii angajatori. Pe 26 februarie se organizează la Bucureşti un târg de joburi special pentru ei, unde vor fi puse la bătaie o mie de locuri de muncă, în Cipru şi Grecia. Evenimentul, care va avea loc la Centrul de Conferinţe Ibis Hotel – Palatul Parlamentului din Bucureşti, va reuni ofertele a 30 de hoteluri de lux, de patru şi cinci stele.
Tinerii între 18 şi 30 de ani au cele mai multe şanse de angajare, pentru că „se adaptează uşor, sunt muncitori, responsabili, vorbesc mai multe limbi străine şi învaţă repede”, explică organizatorii evenimentului. Potrivit organizatorilor, angajatorii caută vorbitori de engleză, rusă, germană, franceză, italiană sau greacă. Experienţa în domeniu nu este necesară, deoarece persoanele angajate vor beneficia de training gratuit înainte de plecare, dar şi la locul de muncă. Joburile sunt sezoniere, din martie până în noiembrie, indiferent de poziţia pentru care se candidează, de ospătar, barman, asistent recepţie sau animator, printre altele. Salariile promise pornesc de la 500 de euro şi ajung la 700 de euro pe lună, în condiţiile în care cazarea şi masa sunt asigurate de angajator. Câştigurile sunt însă mult mai mici comparativ cu vestul Europei. Astfel, o chelneriţă cu experienţă poate câştiga între 700 şi 1.000 de euro pe lună în Grecia, în timp ce în Marea Britanie, salariile pot atinge şi 2.000 de lire, cu tot cu bacşişul de rigoare. Anul trecut, numărul românilor plecaţi să muncească în străinătate a crescut de trei ori faţă de 2009. Cele mai căutate ţări au fost Italia şi Spania, în timp ce agricultura şi construcţiile au fost cele mai ofertante sectoare. Din păcate, salariile pentru personalul necalificat au scăzut în comparaţie cu anii trecuţi pe fondul recesiunii globale şi al concurenţei puternice din partea candidaţilor din Filipine şi din alte ţări asiatice, potrivit specialiştilor în resurse umane. (G.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea