Se anunță PROTEST la Alba Iulia, după evacuarea familiilor din blocul G2 – Turturica. Alianța pentru Unitatea Romilor a depus o cerere la Primărie, pentru manifestația publică

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Asociația Alianța pentru Unitatea Romilor a depus  o cerere de autorizație la Primăria Alba Iulia, pentru a organiza, joi, 12 octombrie, o manifestație publică ”care să combată evacuările colective ale familiilor de romi din blocul Tuturica, aflat în zona cartierului Cetate din municipiul Alba Iulia”.

Potrivit cererii semnată de Alecu Ionel, președintele Alianței pentru Unitatea Romilor, la adunare vor participa circa 200 de persoane, care ar urma să picheteze Primăria și Prefectura, între orele 12.00 – 16.00.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Nicolae Bumbu, reprezentantul romilor în Consiliul Local, a spus că la Alba Iulia ar urma să ajungă, joi, pentru a purta discuții cu romii evacuați, deputatul din partea minorităților naționale Daniel Vasile, președintele Alianței pentru Unitatea Romilor – Alecu Ionel și Dana Varga  – secretar executiv al Departamentului ALDE pentru minorităţi naţionale.

Mai jos, cererea de organizare a protestului:

Reamintim că peste 60 de familii de rromi, care au locuit fără forme legale în blocul G2, cunoscut sub numele de Turturica, au fost evacuate, marți dimineața, sub supravegherea jandarmilor și a polițiștilor locali, după ce instanțele de judecată au dat câștig de cauză autorităților locale. În imobil au rămas 33 de familii care dețin proprități cu acte în regulă și care ar urma să fie despăgubite, după ce va fi făcută o evaluare a fiecărei locuințe în parte. Blocul va fi demolat, iar în locul acestuia administrația locală vrea să construiască o parcare.

Vedeți și  LIVE VIDEO: Evacuare cu “cântec” a locatarilor din blocul Turturica. Oamenii nemulțumiți că rămân fără un acoperiș deasupra capului în pragul iernii

FOTO, LIVE VIDEO: Blocul Turturica din Alba Iulia, a doua zi după evacuare: Polaris a făcut curățenie în jurul imobilului. Femeie cu ochii în lacrimi: Nu se poate așa ceva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Tara lui Papura Voda 11 octombrie 2017 at 20:21

Catre,

Presedinte,
Alecu Ionel,

Pentru limba romana apasati tasta 1.

Primaria Municipiului Alba Iulia,
Semnatura si stampila.

der gauleiter 11 octombrie 2017 at 20:27

Se vede de la o posta ca Alba Iulia devine incet incet un oras de kkt. Daca tiganii faceau asta in Cluj Napoca sau in Timisoara si-o luau pe coaja de nu se vedeau de la Noua Dreapta si alte organizatii de factura neo-legionara. Si un aviz catre PSD… descotorositi-va de NICULITA BUMBU pana nu este prea tarziu !

Costy 11 octombrie 2017 at 20:28

Poate vin cu masiniile ultimul ragnettt …

Ionel 12 octombrie 2017 at 11:42

Pe Dunare cu ei imbarcarea pe barca si adio !!!!!!!!!!!
Puturosi, hoti si talhari.

Comentariile sunt oprite