Rămâi conectat

Actualitate

Scutul Pădurii- Noi capturi de lemn și pomi de crăciun tăiați ilegal la Cugir și în Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acţiunile pentru combaterea transportului ilegal de material lemnos au fost continuate. Alţi 10 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi în urma unui control în trafic, la Cugir, iar la Scărișoara, alți 20 de pomi de Crăciun,tăiaţi în mod ilegal şi abandonaţi au fost confiscați de polițiști.

 

masa-lemnoasa neprelucrataPotrivit IPJ Alba, “joi 19 noiembrie, Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în timp ce efectuau o acţiune de verificare şi control privind legalitatea transportului de material lemnos, pe raza oraşului Cugir, au depistat un camion, încărcat cu 10 metri cubi de material lemnos, din specia fag, pentru care, conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că avizul de însoţire prezentat era expirat, iar cantitatea de lemn transportată nu corespundea cu cea menţionată în aviz.

 

Faţă de şoferul camionului a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 al.1 din Legea 171/2010, cu amendă în valoare totală de 2 000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, a fost confiscată.

 

 

Poliţiştii au continuat totodată acţiunile specifice, în vederea prevenirii şi combaterii de pomi de Crăciun.

Astfel, ieri, 19 noiembrie, în urma unui control în teren, efectuată împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Horea Apuseni, poliţiştii Postului de Poliţie Scărişoara au identificat, în locul numit „După Runc”, 20 de pomi de Crăciun, tăiaţi în mod ilegal şi abandonaţi.

 

Pomii de Crăciun au fost predaţi reprezentanților ocolului silvic, pentru valorificare, iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării persanelor care i-au tăiat, în mod ilegal.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea