SCUTUL PĂDURII: Amenzi în valoare de 11.000 de lei și 63 de metri cubi de material lemnos confiscați de la firme din Bistra și Bucium

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

SCUTUL PĂDURII: Amenzi în valoare de 11.000 de lei și 63 de metri cubi de material lemnos confiscați de la firme din Bistra și Bucium

Controalele polițiștilor și ale Gărzii Forestiere, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, au continuat. În ultimele 24 de ore au fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de 63 de metri cubi de material lemnos.

La data de 14 aprilie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Alba, au continuat activitățile de control în trafic și la societăți comerciale specializate în exploatarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate comercială din comuna Bistra, s-a constatat că reprezentanții acesteia nu au respectat condițiile legale privind exploatarea cantității de 54 de metri cubi de material lemnos, motiv pentru care societatea a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar complementar, s-a dispus confiscarea valorică a celor 54 de metri cubi de material lemnos.

În urma unui alt control, efectuat la o societate comercială din comuna Bucium, s-a constatat că nici aceasta nu a respectat condițiile legale privind depozitarea cantității de 9 metri cubi de materialului lemnos. Și în acest caz a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

FOTO: arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419