// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Scuterele și tractoarele ar putea circula fără ITP – PROIECT

O măsură ce se regăsește într-o propunere legislativă înregistrată recent la Senat pentru dezbatere prevede ca utilizatorii de scutere, dar și de alte vehicule, ar putea scăpa de obligația de a supune vehiculul deținut inspecției tehnice periodice (ITP).

Mai exact, propunerea legislativă stipulează ca, pentru a avea drept de circulație pe drumurile publice, doar vehiculele înmatriculate să fie supuse inspecției tehnice periodice. Asta înseamnă că, spre deosebire de regulile actuale, vehiculele care nu sunt înmatriculate, dar sunt înregistrate la primărie vor putea circula fără să fie supuse inspecției tehnice. Mai exact, dacă aceste modificări se vor aplica, vor putea circula pe drumurile publice fără efectuarea ITP-ului scuterele (mopedele) și tractoarele înregistrate la primărie.

Potrivit inițiatorului propunerii legislative, măsura este destinată susținerii agricultorilor, care nu vor mai fi nevoiți să amâne lucrările agricole pentru a supune inspecției tehnice periodice tractoarele și alte utilaje deținute și înregistrate la primărie. Indirect, de această măsură se vor putea bucura și deținătorii de scutere neînmatriculate, dar înregistrate la primărie.

De la efectuarea inspecției tehnice periodice vor fi exceptate, în continuare, anumite vehicule înmatriculate, și anume mașinile autopropulsate cu o viteză maximă constructivă ce nu depășește 25 km/h, autovehiculele cu șenile, tramvaiele și vehiculele cu tracțiune animală.

Sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419