Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Scuterele și tractoarele ar putea circula fără ITP – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O măsură ce se regăsește într-o propunere legislativă înregistrată recent la Senat pentru dezbatere prevede ca utilizatorii de scutere, dar și de alte vehicule, ar putea scăpa de obligația de a supune vehiculul deținut inspecției tehnice periodice (ITP).

Mai exact, propunerea legislativă stipulează ca, pentru a avea drept de circulație pe drumurile publice, doar vehiculele înmatriculate să fie supuse inspecției tehnice periodice. Asta înseamnă că, spre deosebire de regulile actuale, vehiculele care nu sunt înmatriculate, dar sunt înregistrate la primărie vor putea circula fără să fie supuse inspecției tehnice. Mai exact, dacă aceste modificări se vor aplica, vor putea circula pe drumurile publice fără efectuarea ITP-ului scuterele (mopedele) și tractoarele înregistrate la primărie.

Potrivit inițiatorului propunerii legislative, măsura este destinată susținerii agricultorilor, care nu vor mai fi nevoiți să amâne lucrările agricole pentru a supune inspecției tehnice periodice tractoarele și alte utilaje deținute și înregistrate la primărie. Indirect, de această măsură se vor putea bucura și deținătorii de scutere neînmatriculate, dar înregistrate la primărie.

De la efectuarea inspecției tehnice periodice vor fi exceptate, în continuare, anumite vehicule înmatriculate, și anume mașinile autopropulsate cu o viteză maximă constructivă ce nu depășește 25 km/h, autovehiculele cu șenile, tramvaiele și vehiculele cu tracțiune animală.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea