Rămâi conectat

Curier Județean

Școlile din Ocna Mureș, pregătite pentru începerea anului școlar. Au fost igienizate și amenajate corespunzător din punct de vedere sanitar

Publicat

în

Primăria Orașului Ocna Mureș a postat pe pagina de socializare câteva imagini în care prezintă pregătirile școlilor pentru noul an școlar, în vreme de pandemie.

„De luni începe un nou an școlar. Pentru unii elevi este prima zi de școală, pentru alții reprezintă începutul ultimului an dintr-un ciclu școlar.

Toate școlile, indiferent dacă vorbim de școlile coordonatoare sau de cele pe care le au în subordine, au fost pregătite în cele mai mici amănunte pentru a corespunde cerințelor impuse de situația existentă. Este normal să investim în învățământ, el reprezintă viitorul oricărei comunități.

Electrica Furnizare Discount

Toate unitățile au fost igienizate și amenajate corespunzător din punct de vedere sanitar (dezinfectant, prosoape de hârtie, covorașe dezinfectatnte etc), iar Școala din strada Nicolae Iorga (Școala mică) a fost renovată complet cu sprijinul voluntar a trei firme din oraș. Astfel și această clădire a fost adusă la standardele necesare pentru a fi utilizată în procesul de învățământ.

Au fost trasate de asemenea traseele de deplasare, grupurile sanitare sunt amenajate și pregătite conform cerințelor sanitare, sălile de clasă au fost amenajate astfel încât să respecte distanțele între elevi (un metru distanță în orice direcție între elevi), iar unele săli au fost amenajate pentru a putea desfășura corespunzător orele de clasă conform noilor norme.

Acum, la începutul unui nou an școlar, le doresc atât elevilor cât și cadrelor didactice un an bun, cu rezultate mai bune decât cele din anii trecuți, un an școlar care se desfășoară altfel decât am fost obișnuiți. Tocmai de aceea trebuie să arătăm că putem face față noilor provocări și că educația tinerilor se poate face și în condiții speciale, pe care le vom trece împreună.

Mult succes tuturor: elevi, învățători, profesori și de ce nu, părinți.”, au scris reprezentanții Primăriei Ocna Mureș pe pagina de socializare.

Publicitate

Curier Județean

DSP ALBA: Bilanțul campaniei de vaccinare la nivelul județului pentru vineri, 22 octombrie 2021

Publicat

în

DSP ALBA: Bilanțul campaniei de vaccinare la nivelul județului pentru vineri, 22 octombrie 2021

Un număr de 2392 de persoane din județul Alba s-au vaccinat în cursul zilei de vineri, 22 octombrie, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Alba.

Potrivit datelor transmise de DSP Alba un număr ridicat de persoane, din total celor ce au ales să se imunizeze în cursul zilei de ieri au beneficiat de prima doză a vaccinului sau de vaccinul Johnson & Johnson.

Electrica Furnizare Discount

Situația campaniei de imunizare în data de 22.10.2021 la nivelul județului Alba

Localitate / doza 1 / doza 2 /doza 3 / Johnson&Johnson / TOTAL

Alba Iulia 414 70 265 191 940

Blaj 102 14 57 60 233

Aiud 128 23 74 102 327

Sebeș 133 24 53 125 335

Cugir 56 19 27 45 147

Câmpeni 92 9 28 39 168

Ocna Mureș 56 5 23 10 94

Teius 28 6 25 10 69

Zlatna 16 2 11 5 34

Ighiu 14 0 6 – 20

RURAL (medici de familie)
25 25

TOTAL 1039 172 569 612 2392

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Publicat

în

Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Mai mulți cetățeni din municipiul Aiud au semnalat neregului în ceea ce privește colectarea deșeurilor vegetale de pe unele străzi din oraș.

Doleanțele au ajuns la urechile autorităților, care spun că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu operatorul, pentru a rezolva problema.

„Suntem nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale. De câteva zile primim mesaje de la cetățeni care ne semnalează deficiențe în colectarea acestora. Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu operatorul pentru a remedia problema”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Publicat

în

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Preșcolarii grupei mari, grupa ”Iepurașilor”, sub îndrumarea doamnelor educatoare Baying Iulia și Potopea Denisa, au sărbătorit încheierea Proiectului Tematic ”Simfonia Toamnei” printr-un Carnaval.

Preșcolarii, au ales să îmbrace fiecare costumul preferat: de zâne, prinți și prințese, eroi, iepurași, fluturași și alte personaje de poveste. Ziua a fost plină de activități distractive, jocuri alese și îndrăgite de cei mici.

Electrica Furnizare Discount

Prin toate activităţile desfăşurate la grupă, în perioada derulării Proiectului Tematic, copiilor li s-a oferit posibilitatea de a-şi completa cunoştinţele pe care le aveau, dar şi de a-şi satisface curiozitatea cu informaţii despre lucruri neştiute.

Toamna este anotimpul roadelor bogate, a recoltei, a veseliei, a harniciei si a pregatirilor pentru iarna, iar preșcolarii din grupa ”Iepurașilor” au sărbătorit acest anotimp, în cel mai plăcut mod, cu veselie și bucurie!

Doamna director, prof. Seician Maria, transmite felicitări cadrelor didactice și mulțumiri părinților pentru implicare și colaborare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare