Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Şcoala altfel” aduce sute de elevi la I.S.U. Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Personalul I.S.U. Alba a început săptămâna în forţă, primind în unităţile de pe raza  întregul judeţ sute de elevi care au asistat la exerciţii demonstrative, au primit informaţii despre performanţele autospecialelor din dotare, tipurile de misiuni la care participă, sau categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea”, Alina Bălaş, pentru micii vizitatori, atracţia a fost, de departe, „o tură” cu ambulanţa SMURD, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Copiii au vizitat, pe rând, interiorul ambulanţei, unde li s-a explicat din partea paramedicilor care o deservesc, rolul şi amplasarea echipamentelor de salvare, apoi au avut ocazia să folosească, din mers, staţia de amplificare. Alte „echipe” de mici pompieri au folosit furtunurile cu apă ale autospecialelor pentru stingerea unor incendii imaginare.

De-a lungul celor cinci zile, peste 500 de elevi vor trece pragul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba şi al subunităților subordonate, având ocazia să afle cât mai multe lucruri despre tehnica de intervenție folosită de către pompierii militari pe timpul unor situații de urgență.

Tot în intervalul 2 şi 6 aprilie, personalul I.S.U. Alba – Inspecţia de Prevenire va prezinta teme pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în şcolile care au solicitat introducerea acestei activităţi în program.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba sprijină programul „Şcoala altfel”, derulat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin intermediul Inspectoratului Şcolar al județului Alba, în perioada 2-6 aprilie 2012.

 Programul ”Şcoala altfel” se desfăşoară în perioada 2-6 aprilie şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din ţară, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Programul îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea