Rămâi conectat

Sport

Scapă cine poate! Unirea Alba Iulia și calculele salvării de la retrogradare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai sunt 3 runde din acest sezon în eșalonul terț, iar în bătălia din subsolul Seriei a 9-a este angrenată și Unirea Alba Iulia, ce speră să obțină pe teren menținerea în Liga a 3-a (asta chiar dacă sunt destule voci care susțin că vor fi locuri disponibile pe a treia scenă de la toamnă).

“Alb-negrii” erau căzuți după acel “set de tenis” din fieful “virușilor verzi’, însă s-au redresat din mers și au câștigat, în numai câteva zile, jocurile vitale cu Gloria Bistrița și Sticla Arieșul Turda (o adevărată ‘finală”, adjudecată clar, scor 4-1). Însă, victoria surprinzătoare, fie și numai prin proporțiile scorului, realizată de contracandidata Avântul Reghin, 6-1 în deplasare, cu Sănătatea Cluj, a menținut aceeași diferență de puncte raportat la echipa din orașul viorilor.

Lupta pentru evitarea retrogradării este încurcată teribil după acest rezultat, iar etapa ce urmează poate să lămurească din necumoscute și calcule, în condițiile în care în aceste 270 de minute rămase un cuvânt greu de spus vor avea Gloria Bistrița și “Soda dragă”! Raportat la gruparea albaiuliană, dincolo de victoria obligatorie de pe “Cetate” contra conjudețenilor de la CS Ocna Mureș, aceasta așteaptă și o remiză la disputa de vineri, dintre Avântul Reghin și Sticla Arieșul Turda. În continuare vă prezentăm programul celor 4 echipe ce se zbat să evite clasarea pe cele două locuri retrogradabile (pe hârtie):

*Sănătatea Cluj (locul 7, 27 de puncte): deplasare la Bistrița (etapa a 8-a, 14 mai), acasă cu CS Ocna Mureș (etapa a 9-a, 21 mai), deplasare la Unirea Alba Iulia (etapa a 10-a, 28 mai);

*Avântul Reghin (locul 8, 26 de puncte): acasă cu Sticla Turda (vineri, 13 mai), acasă cu Unirea Alba Iulia (vineri, 20 mai), la Bistrița (ultima etapă)

*Unirea Alba Iulia (locul 9, 22 de puncte): acasă cu CS Ocna Mureș (sâmbătă, 14 mai), la Reghin (etapa a 9-a), acasă cu Sănătatea Cluj (etapa a 10-a);

*Sticla Turda (locul 10, 21 de puncte): deplasare la Reghin (mâine), acasă cu Gloria Bistrița (vineri, 20 mai) și la Ocna Mureș (ultima rundă).

*Niciodată retrogradare din Liga a 3-a!

Începând din 1970, conform statisticii avute la dispoziție, niciodată Unirea Alba Iulia nu a retrogradat din Diviza C (cum era în trecut, actuala Liga a 3-a)!!! Formația fanion a Albei a participat 3 sezoane în Liga 1 (2003/2005, respectiv 2009/2010), având la activ alte 32 de stagiuni în Divizia B, de-a lungul existenței. Retrasă în 2013 din Liga a 2-a și chinuită de atunci de probleme financiare (s-a desființat, a început din Liga a 5-a, a ajuns la cerere în Liga a 3-a în 2016), Unirea Alba Iulia a trăit amărăciunea ultimelor retrogradări în 2006 (din Liga a 2-a, dar atunci s-a cumpărat loc de la Oltchim Rm. Vîlcea) și 2010 (din Liga 1), dar e vorba de cu totul alt nivel, respectiv eșaloane fruntașe!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea