Scandaluri fără sfârșit în USR! Încă doi vicepreședinți din USR Alba demisionează denunțând: dictatură, abuzuri, cenzură și minciună!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Scandaluri fără sfârșit în USR! Încă doi vicepreședinți din USR Alba demisionează denunțând: dictatură, abuzuri, cenzură și minciună!

După ce în urmă cu două săptămâni Președintele USR Câmpeni a demisionat numindu-i pe aliații din PLUS „jigodii” și după ce în urmă cu o săptămână a demisionat fostul vicepreședinte al USR, Raluca Amariei, care a pus bazele USR Alba, încă doi vicepreședinți din cadrul Filialei Județene USR Alba demisionează! Domnul Adrian Chivoiu, care a renunțat de curând la funcția de vicepreședinte, alături de Cristi Câmpean, anunță public că renunță și la calitatea de membri ai partidului. „Demisionăm din USR pentru că vrem să trăim cu conștiința demnă! Am intrat în acest partid atrași de faptul că se promitea reformarea clasei politice și că  politica  se va face „altfel”. Am respectat principiile fondatoare ale partidului și am încercat să le apărăm ori de câte ori interesele oportuniștilor le amenințau. Am încercat să arătăm adevărul, iar din acest motiv am fost descurajați constant și, cu toate acestea, am dorit să ne păstrăm echilibrul dovadă fiind faptul că pe numele nostru nu s-au aplicat sancțiuni disciplinare.

Din păcate, Filiala USR Alba Iulia  laolaltă cu unii dintre membrii Biroului Județean s-au evidențiat prin dictatură, abuzuri, cenzură și minciuni. În timp ce în democrația din SUA republicanii lui Bush s-au decis să-l susțină în alegerile prezidențiale pe democratul Biden, fără să considere nimeni că prejudiciază imaginea partidului, în democrația din USR Alba cine nu „pupă” dosurile „apropiaților” lui Barna este suspendat.

ELIT

Se pare că gașca care conduce filiala locală din municipiul reședință de județ nu a mai suportat criticile obiective ale dlui. Cristi Câmpean și l-au suspendat, împreună cu alți 11 membri, într-o ședință secretă, pe motiv că are întârzieri la plata cotizației, cu toate că o decizie a Biroului Național amână suspendarea membrilor pe acest considerent  până în luna august, din cauza celor două luni de stare de urgență, provocând,  astfel, un abuz.

De asemenea, imediat după suspendarea acestuia i-au fost șterse de pe grupul de comunicare postările critice. După ce alți membri au cerut explicații pentru această nedreptate, cei din biroul local au început să se încurce în declarații, unii susținând în continuare abuzul, iar alții motivând că nu a existat nicio suspendare. Deoarece abuzul acestora persistă și am fost suspendați de pe grupurile de comunicare interne, alegem să le facem cunoscută demisia noastră prin intermediul presei, prilej cu care transmitem cetățenilor că politica „altfel” făcută de USR Alba este exact la fel ca la celelalte partide.

Cât despre reformarea clasei politice, credem că este o himeră propagandistă de vreme ce însuși USR trebuie reformat profund. Oamenii cu intenții bune și competenți au părăsit partidul tot din aceleași considerente. Ne trecem și noi numele pe lunga listă de demisionari alături de care ne-am străduit să realizăm idealismul unei noi generații.

În ultima perioadă au părăsit partidul dezgustați: Sorin Trif – președintele USR Câmpeni împreună cu mai mult de jumătate dinte membrii filialei, Marius Mateiu – fostul președinte USR Abrud, Cătălin Cacovean – fost vicepreședinte USR Alba, președintele fondator al USR Aiud și mulți alți membri anonimi. De fapt, 70% dintre membrii filialei din Alba Iulia nu au o vechime mai mare de 1 an și tot leadership-ul filialei se învârte în jurul unor oameni mediocri și îndoielnici.

Din păcate, conducerea USR Alba Iulia a fost influențată de către președintele județean, Beniamin Todosiu, cel care nici nu ar fi trebuit să se regăsească pe lista candidaților la consiliul județean, pentru că nu s-a regăsit nici pe buletinul de vot din cadrul competiției interne pentru desemnarea candidaților pentru consilierii județeni. Beniamin Todosiu a ajuns pe lista de candidați județeni ocolind statutul și păcălind delegații Conferinței Județene. Statutul USR spune clar: „Conferința Filialei Județene desemnează, prin vot secret, candidații pentru funcția de consilier județean, ordonând candidații în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obținute”. Numai că, dl. Todosiu a speculat faptul că nu toți delegații prezenți cunosc statutul și a întrebat membrii dacă sunt de acord ca el să fie „cap de listă” pe lista de candidați la consilierii județeni, primind acordul prin vot la vedere. Ulterior, competiția internă a început de la locul 2, căci primul loc și-l ”rezervase” dl. Todosiu, în același fel cum Dragnea a fost reales șef de partid întrebând deschis delegații congresului.

Stimați alegători, părăsim partidul dezgustați de practicile filialei din Alba Iulia, dar și cu optimism că filiale precum cele din:  Ocna Mureș, Unirea, Sebeș, Vințu, Zlatna, Cugir, Blaj sau membri cu coloană vertebrală de pretutindeni vor putea reforma pe viitor acest partid. Însă, datoria noastră morală este vă spunem că potențialul filialei din Alba Iulia este la nivelul în care fiecare cetățean care va vota USR va fi profund dezamăgit de calitatea candidaților.

Domnilor din USR, nu mai spuneți că România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte! Mai cinstit e să spunem că România a fost făcută de oameni care au avut idealuri și principii. Cei care nu le-au avut au furat-o! Beniamin Todosiu tocmai v-a anunțat pe grupurile interne că „vremea idealismului a trecut” făcând apel la oportuniștii din toate partidele să vină în USR și să candideze la primăriile din județ unde nu au candidați”.

Cristi CÂMPEAN, vicepreședinte USR Alba

4 Comentarii

ciclop 13 iulie 2020 at 21:49

dupa ce alde birna , birna de lemn tanase si gasca lui i-au furat partidul luii Nicusor Dan usr , fosta mare speranta a politicii romanesti cu N.Dan , a devenit o adevarat gasca si seamana mai mult cu o gasca de interlopi .! o sa ii mai voteze Sulea Spataru !!!

USRi 14 iulie 2020 at 0:02

`vreti sa mai fiu președintele vostru?” este strategia utilizata de … ati ghicit dragnea (liviu) si dragnea de usr ( alias dan barna) , doua picaturi asemenea . exact aceeasi mentalitate si comportament , nici o diferenta. si mai spune ca lupta cu PSD. idealistii credeau ca luta cu PSD-ismele ( methenele ) ca sa le elimine, dar barna si gașca au dovedit ca nu metehnele si baroniile sunt problema ci faptul ca nu sunt ei „la butoane”. asa zisa lupta cu baronii PSD se da pentru preluarea baroniilor, nu pentru corectat deficientele. #oameniiNOI = #totNOI

Albaiulian 14 iulie 2020 at 10:33

Acesta este partidul care urma sa salveze Romania?Vai de capul nostru……

Lucas 14 iulie 2020 at 22:03

Partidele politice sunt cele mai organizate structuri mafiote , unicul lor scop fiind ajungerea la putere pentru a sifona prioritar banul public, pentru individ și pentru gasca de partid. În rest sunt doar iluzii propagandistice pentru fraieri.

Comentariile sunt oprite