Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scandaluri fără sfârșit în USR! Încă doi vicepreședinți din USR Alba demisionează denunțând: dictatură, abuzuri, cenzură și minciună!

Publicat

în

Scandaluri fără sfârșit în USR! Încă doi vicepreședinți din USR Alba demisionează denunțând: dictatură, abuzuri, cenzură și minciună!

După ce în urmă cu două săptămâni Președintele USR Câmpeni a demisionat numindu-i pe aliații din PLUS „jigodii” și după ce în urmă cu o săptămână a demisionat fostul vicepreședinte al USR, Raluca Amariei, care a pus bazele USR Alba, încă doi vicepreședinți din cadrul Filialei Județene USR Alba demisionează! Domnul Adrian Chivoiu, care a renunțat de curând la funcția de vicepreședinte, alături de Cristi Câmpean, anunță public că renunță și la calitatea de membri ai partidului. „Demisionăm din USR pentru că vrem să trăim cu conștiința demnă! Am intrat în acest partid atrași de faptul că se promitea reformarea clasei politice și că  politica  se va face „altfel”. Am respectat principiile fondatoare ale partidului și am încercat să le apărăm ori de câte ori interesele oportuniștilor le amenințau. Am încercat să arătăm adevărul, iar din acest motiv am fost descurajați constant și, cu toate acestea, am dorit să ne păstrăm echilibrul dovadă fiind faptul că pe numele nostru nu s-au aplicat sancțiuni disciplinare.

Din păcate, Filiala USR Alba Iulia  laolaltă cu unii dintre membrii Biroului Județean s-au evidențiat prin dictatură, abuzuri, cenzură și minciuni. În timp ce în democrația din SUA republicanii lui Bush s-au decis să-l susțină în alegerile prezidențiale pe democratul Biden, fără să considere nimeni că prejudiciază imaginea partidului, în democrația din USR Alba cine nu „pupă” dosurile „apropiaților” lui Barna este suspendat.

Se pare că gașca care conduce filiala locală din municipiul reședință de județ nu a mai suportat criticile obiective ale dlui. Cristi Câmpean și l-au suspendat, împreună cu alți 11 membri, într-o ședință secretă, pe motiv că are întârzieri la plata cotizației, cu toate că o decizie a Biroului Național amână suspendarea membrilor pe acest considerent  până în luna august, din cauza celor două luni de stare de urgență, provocând,  astfel, un abuz.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, imediat după suspendarea acestuia i-au fost șterse de pe grupul de comunicare postările critice. După ce alți membri au cerut explicații pentru această nedreptate, cei din biroul local au început să se încurce în declarații, unii susținând în continuare abuzul, iar alții motivând că nu a existat nicio suspendare. Deoarece abuzul acestora persistă și am fost suspendați de pe grupurile de comunicare interne, alegem să le facem cunoscută demisia noastră prin intermediul presei, prilej cu care transmitem cetățenilor că politica „altfel” făcută de USR Alba este exact la fel ca la celelalte partide.

Cât despre reformarea clasei politice, credem că este o himeră propagandistă de vreme ce însuși USR trebuie reformat profund. Oamenii cu intenții bune și competenți au părăsit partidul tot din aceleași considerente. Ne trecem și noi numele pe lunga listă de demisionari alături de care ne-am străduit să realizăm idealismul unei noi generații.

În ultima perioadă au părăsit partidul dezgustați: Sorin Trif – președintele USR Câmpeni împreună cu mai mult de jumătate dinte membrii filialei, Marius Mateiu – fostul președinte USR Abrud, Cătălin Cacovean – fost vicepreședinte USR Alba, președintele fondator al USR Aiud și mulți alți membri anonimi. De fapt, 70% dintre membrii filialei din Alba Iulia nu au o vechime mai mare de 1 an și tot leadership-ul filialei se învârte în jurul unor oameni mediocri și îndoielnici.

Din păcate, conducerea USR Alba Iulia a fost influențată de către președintele județean, Beniamin Todosiu, cel care nici nu ar fi trebuit să se regăsească pe lista candidaților la consiliul județean, pentru că nu s-a regăsit nici pe buletinul de vot din cadrul competiției interne pentru desemnarea candidaților pentru consilierii județeni. Beniamin Todosiu a ajuns pe lista de candidați județeni ocolind statutul și păcălind delegații Conferinței Județene. Statutul USR spune clar: „Conferința Filialei Județene desemnează, prin vot secret, candidații pentru funcția de consilier județean, ordonând candidații în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obținute”. Numai că, dl. Todosiu a speculat faptul că nu toți delegații prezenți cunosc statutul și a întrebat membrii dacă sunt de acord ca el să fie „cap de listă” pe lista de candidați la consilierii județeni, primind acordul prin vot la vedere. Ulterior, competiția internă a început de la locul 2, căci primul loc și-l ”rezervase” dl. Todosiu, în același fel cum Dragnea a fost reales șef de partid întrebând deschis delegații congresului.

Stimați alegători, părăsim partidul dezgustați de practicile filialei din Alba Iulia, dar și cu optimism că filiale precum cele din:  Ocna Mureș, Unirea, Sebeș, Vințu, Zlatna, Cugir, Blaj sau membri cu coloană vertebrală de pretutindeni vor putea reforma pe viitor acest partid. Însă, datoria noastră morală este vă spunem că potențialul filialei din Alba Iulia este la nivelul în care fiecare cetățean care va vota USR va fi profund dezamăgit de calitatea candidaților.

Domnilor din USR, nu mai spuneți că România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte! Mai cinstit e să spunem că România a fost făcută de oameni care au avut idealuri și principii. Cei care nu le-au avut au furat-o! Beniamin Todosiu tocmai v-a anunțat pe grupurile interne că „vremea idealismului a trecut” făcând apel la oportuniștii din toate partidele să vină în USR și să candideze la primăriile din județ unde nu au candidați”.

Cristi CÂMPEAN, vicepreședinte USR Alba

Publicitate

Ştirea zilei

MITĂ la granița României: Polițiștii de frontieră primeau bani de la români întorși din străinătate pentru a-i scăpa de carantină

Publicat

în

MITĂ la granița României: Polițiștii de frontieră primeau bani de la români întorși din străinătate pentru a-i scăpa de carantină

Polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare au făcut, joi, 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare și Maramureș la polițiști și la alte persoane într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu primirea de bani pentru neaplicarea măsurilor de carantină.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, sunt puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, la mai multe imobile ale unor polițiști de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației – SPF Petea, precum și la alte persoane, dar și la imobile aparținând SPF Petea.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție, printre care luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, dar și alte infracțiuni, cum ar fi fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârșite de agenți de poliție de frontieră.

Electrica Furnizare Discount

Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit, în mod direct sau prin intermediul șoferilor ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României.

Joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, ofițerii DGA au prins în flagrant un agent de poliție de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

”Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar și alte infracțiuni (fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârșite de agenți de poliție de frontieră cu funcții de execuție, în legătură cu pretinderea și primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al DGA.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Doi politiști au insultat o femei pe stradă și s-au lăudat pe Facebook: ”Ești prea mare, nu vede radarul de tine” 

Publicat

în

VIDEO| Doi politiști au insultat o femei pe stradă și s-au lăudat pe Facebook: ”Ești prea mare, nu vede radarul de tine”

Doi polițiști din Covasna au apărut într-o filmare în timp ce batjocoreau o femeie care mergea pe marginea străzii. Unul dintre ei scoate capul pe geam și îi spune ”Ești prea mare, nu mai vede radarul de tine”, în timp ce colegul lui râde și are un limbaj inadecvat. După ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare, Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Covasna a început o anchetă disciplinară în cazul celor doi agenți.

Celor doi poliţişti, aflaţi în timpul serviciului, li s-a părut amuzant să ia peste picior trecătorii. Momentele au fost filmate, iar înregistrarea a fost postată pe rețele de socializare.

În filmare se vede cum unul dintre polițiști scoate capul pe geamul mașinii de poliție și îi cere, ironic, unei femei să treacă pe cealaltă parte a drumului, pentru că obturează radarul.

Electrica Furnizare Discount

”Treci pe partea cealaltă! Aşa, da! Eşti prea mare, nu mai vede radarul de tine, dă-te pe partea cealaltă!”, îi spune polițistul, în timp ce colegul lui se amuză și îl completează folosind un limbaj inadecvat.

Cei doi polițiști sunt cercetați disciplinar

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna a început cercetarea disciplinară în cazul celor doi agenți, după ce imaginile au fost postate pe Facebook.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a dispus cercetarea prealabilă a faptelor ce pot constitui abateri disciplinare comise de cei doi polițiști, din cadrul Poliției Stațiunii Covasna, în împrejurarea arătată, urmând ca, la finalizarea acestei proceduri disciplinare, să fie luate măsuri, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002, privind Statutul Polițistului”, a anunțat IPJ Covasna.

sursa: Gandul.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Târgul Apulum Agraria 2021: Copii sunt încurajați să consume fructe și legume și să urmeze o alimentație sănătoasă

Publicat

în

FOTO VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Târgul Apulum Agraria 2021: Copii sunt încurajați să consume fructe și legume și să urmeze o alimentație sănătoasă

În cadrul Târgului Apulum Agraria 2021, cei mici vor putea participa în cadrul unui atelier, în cadrul căruia copiii vor fi încurajați să consume mai multe fructe și legume și de a urma o alimentație sănătoasă.

„Avem aici în cadrul Târgului Agraria, un atelier pentru copii, „Toamna are gust”, prin care dorim să încurajăm consumul de fructe și legume în rândul celor tineri, pentru că ei sunt viitorul, și de promovare și încurajare a unei alimentații sănătoase și a consumului de lapte.

Electrica Furnizare Discount

Și în școli după cum știți avem programul prin care dăm lapte, corn, biscuiți și mere și ne dorim promovarea unei alimentații sănătoase. Avem aici în jur de 20 de copii din clasa a treia, invitați să deguste fructe, legume și au tot felul de activități interactive”, a declarat unul din organizatori.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare