Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scandalul de la Colegiul Militar din Alba Iulia: IȘJ Alba va demara o anchetă și cere sancționarea administratorului de companie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IȘJ Alba va demara o anchetă la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și cere sancționarea administratorului de companie care ar fi distrus mai multe bunuri și ar fi înjurat elevi de clasa a XII-a. 

”Noi am fost informați în legătură cu acest caz de conducerea Colegiului Național Militar. Astăzi s-a impus o comisie de monitorizare pentru respectarea activităților din Săptămâna ”Școala Altfel” și am cerut sancționarea administratorului de companie care a avut acel comportament. Am transmis Ministerului Educației cele întâmplate. Vom monitoriza situația”, a spus Marcela Dărămuș.

Un elev de clasa a XII-a a transmis, luni, presei, că un administrator de companie a provocat un ”calvar”, răsturnând ”paturi, dulapuri, uscătoare cu haine, și alte bunuri, a spart borcane cu gem și zacuscă”, fiind nemulțumit că nu erau toți elevii în clase. Reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia nu au infirmat cele relatate de elev și au transmis, marți, într-un comunicat de presă, că șeful instituției, colonelul Marcel Domșa, a dispus și el ”constituirea unei comisii” care va cerceta împrejurările producerii celor întâmplate.

Comandatul Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, colonelul Marcel Domșa, a dispus, marți, constituirea unei comisii care va cerceta un un caz în care un administrator de companie este acuzat că a distrus mai multe bunuri și a înjurat elevi din clasa a XII-a, fiind nemulțumit că ei nu erau în clase.

Un elev de clasa a XII-a a transmis, luni, presei, că un administrator de companie a provocat un ”calvar”, răsturnând ”paturi, dulapuri, uscătoare cu haine, și alte bunuri, a spart borcane cu gem și zacuscă”, fiind nemulțumit că nu erau toți elevii în clase. Reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia nu au infirmat cele relatate de elev și au transmis, marți, într-un comunicat de presă, că șeful instituției, colonelul Marcel Domșa,a dispus ”constituirea unei comisii” care va cerceta împrejurările producerii celor întâmplate.

În scrisoarea sa adresată presei locale, elevul de clasa a XII-a s-a arătat nemulțumit și de faptul că reprezentanții Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia nu realizează activități extracurriculare cu ocazia desfășurării Programului ”Școala Altfel”, precizând că au început ziua cu un ”test de o oră și jumătate la limba engleză”.

”Am zis, OK, fie, după 3 ani și jumătate de învățat, încă un test nu e mare lucru. Am susținut testul. Am început la 9, am terminat la 10:30 și eram gata să începem activitățile sportive. Conducerea în schimb a avut alte planuri pentru noi. Ne-a obligat să stăm de la 10:30 la 14:00 în clasa… Fie.. Am mai făcut asta…”, a arătat, luni, elevul.

Reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia au reacționat, marți, spunând că elevii clasei a XII-a ”desfășoară activităţi specifice de orientare în vederea susţinerii examenelor de bacalaureat şi de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior, precum și cele specifice (vizite, activități sportive, de ecologizare) specifice Săptămânii ,,Școala Altfel””.

În schimb, elevul susține că pentru ”prestigiosul” Colegiu, ”Școala Altfel” implică ”mai multă carte și mai multă curățenie în loc să implice elevii în activități extracurriculare?”. Elevul și-a încheiat scrisoare spunând că pentru ”unele persoane din această instituție, elevii sunt doar niște marionete pe care să își verse nervii”, arătând că îi este scârbă.

În reacția lor, reprezentanții Colegiului Militar conchid spunând că profesorii și cadrele militare ”se preocupă permanent de asigurarea condiţiilor optime de trai și de  pregătire pentru toţi elevii colegiului astfel încât aceştia să obţină rezultate foarte bune în procesul de învăţământ”.

Citește și Reacția Colegiului Militar din Alba Iulia după scandalul privind ”Școala Altfel”: O comisie va cerceta cazul

Citește și Școala… cu totul ALTFEL, la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. ”Jalnic. Mi-e scârbă!” – Mesajul unui elev nemulțumit de ”activități”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea