Rămâi conectat

Actualitate

Scandal pe legea pensiilor între actualul și fostul ministru al Muncii: Ce se va alege de majorările promise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Scandal pe legea pensiilor între actualul și fostul ministru al Muncii: Ce se va alege de majorările promise

Scandal la audierea ministrului desemnat al Muncii, Violeta Alexandru, care a fost marcată de dispute între
parlamentarii puterii şi cei ai opoziţiei. Fostul și actualul ministru al muncii și-au aruncat vorbe dure. Astfel că, Lia Olguța Vasilescu a insistat ca ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii, Violeta Alexandru, să răspundă răspicat dacă va aplica Legea Pensiilor și dacă va mări punctul de pensie cu 40% de la data de 1 septembrie.

Scandal pe legea pensiilor!

Dialogul dintre cele două a fost unul aprig.”Vă rog să nu mai manipulați si să alertați populația că se întâmplă lucruri ascunse la Ministerul Muncii!” i-a spus Violeta Alexandru Liei Olguța Vasilescu.

Replica Liei Olguța Vasilescu a venit imediat: ”Doamnă, și dvs si domnul Orban ați spus același lucru: că vreți să operați modificări pe legea pensiilor!”

Ce vorbe și-au aruncat actualul și fostul ministru al Muncii

Violeta Alexandru a replicat: ”Am spus fără nicio legătură cu creșterea punctului de pensie”. Lia Olguța Vasilescu a rugat-o pe Violeta Alexandru să nu ridice tonul căci sunt într-o comisie parlamentară. Cât despre mărirea punctului de pensie, actualul ministru al Muncii a declarat:

”Am răspuns deja. Da, sunt mai multe semnale pe care le discutăm la casa de pensii, sunt chestiuni tehnice din lege care reclamă o intervenție. Problema nu este să facem o nouă lege, problema e că nu ne facem treaba pe legea pe care o avem”,

Lia Olguța Vasilescu i-a replicat Violetei Alexandru că legea o pot ”modifica oricând, și la noapte. ”Să dați 25 de OUG și să modificați această lege. De aceea vă întreb textual: cu 40% va crește punctul de pensie de la 1 septembrie? Sau aveti de gând să respectați legea de atunci și să măriți cu 20 la sută, cu 10, cu nimic? E foarte clară întrebarea mea!”, iar răspunsul actualului ministru al Muncii a fost: ”Răspunsul meu e foarte clar: intoxicați oamenii! Eu cu asta mă ocup la Ministerul Muncii, aplic legea”.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea