Scade vârsta de pensionare pentru persoanele care lucrează în condiții deosebite. Iohannis a promulgat legea

Paul Voicu - Primar 2020

Scade vârsta de pensionare pentru persoanele care lucrează în condiții deosebite. Iohannis a promulgat legea

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea ce prevede reducerea vârstei standard de pensionare pentru persoanele care lucrează în condiții deosebite.

Actul normativ amendează dispoziţii ale Legii 263/2010, propunându-se acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, reducerea vârstei standard de pensionare începând cu primul an de stagiu de cotizare realizat în aceste condiţii.

ELIT

Potrivit actului normativ, pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite sau în condiţii speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, ce constituie stagii de cotizare în condiţii normale şi anume patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, faţă de trei luni, cât se prevede în prezent.

Prin aceste modificări se doreşte o rezolvare a problematicii actuale privind condiţiile grele, deosebite de muncă. Munca desfăşurată în astfel de condiţii impune şi obligă la un efort sporit şi un grad de pericol profesional suplimentar, au explicat iniţiatorii, aceştia dând ca exemplu salariaţii din Complexul Energetic Oltenia.

Mihail David - 2020

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...