Satul din Elveția care vrea să ofere 70.000 de franci familiilor tinere dacă se mută acolo

Locuitorii din Albinen, un mic sat din cantonul elvețian Valais, se vor pronunța prin vot în data de 30 noiembrie în cazul unei propuneri privind acordarea unei prime familiilor care sunt dispuse să vină și să locuiască acolo timp de cel puțin un deceniu, informează publicația The Independent.

Această propunere vine după ce, în ultimii ani, rezidenții permanenți din Albinen, în special familiile de tineri, au ales să se mute în stațiunea turistică Leukerbad, aflată la doar șase kilometri. În prezent, în acest sat mai trăiesc doar 240 de locuitori, dintre care doar opt sunt copii, iar multe dintre casele din sat sunt folosite doar ca locuințe de vacanță. În consecință, locuitorii au cerut consiliului local să vină cu un plan pentru a opri declinul populației și a asigura viitorul localității.

ELIT

Conform informațiilor publicate în ziarul satului, familiile care vor decide să cumpere sau să construiască o casă în Albinen vor putea beneficia de un grant de 25.000 de franci pentru fiecare adult și 10.000 de franci pentru fiecare copil. Aceasta ar însemna 70.000 de franci pentru o familie obișnuită compusă din doi adulți și doi copii, un bonus important pentru acoperirea avansului unui credit ipotecar care, în mod normal, trebuie să fie echivalent cu cel puțin 20% din valoarea unei proprietăți imobiliare.

Există, însă, și unele condiții pentru cei care doresc acești bani. Pentru a fi eligibil, trebuie să ai o vârstă de sub 45 de ani și să trăiești în Albinen timp de cel puțin zece ani. De asemenea, proprietatea care va fi cumpărată sau construită trebuie să aibă o valoare de minim 200.000 de franci și trebuie să fie o locuință permanentă, nu o locuință secundară. Pe de altă parte, banii nu trebuie rambursați, decât în cazul în care părăsești satul înainte de cei zece ani.

Mihail David - 2020

Banii pe care comuna ar urma să-i plătească acestor familii nou-venite în sat vor proveni dintr-un fond nou-înființat, care va fi alimentat anual cu 100.000 de franci. Autoritățile locale sunt convinse că noul program este unul sustenabil.

„Este o investiție în viitorul satului”, susține publicația locală.

De asemenea, comunitatea va profita de pe urma venirii unor noi familii prin taxele pe care acestea le vor plăti, prin contractele de construcții și cumpărăturile ce le vor face de la magazinul local.

„În cel mai bun scenariu, se va redeschide și școala din sat”, se mai arată în publicația menționată.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

je 24 noiembrie 2017 at 13:23

Poate nu a-ti luat credit in franci elvetieni in Romania si va doriti sa va indatorati pe 25 de ani in Elvetia intr-un varf de munte, intr-un loc unde copii dumneavoastra sigur o sa-si faca prieteni pe cei opt copii ai localnicilor, iar dumneavoastra o sa vedeti cu ce o sa va ocupati sa va putei plati creditul in francii elvetieni pana la minim 200000 franci elvetieni +dobanda. De la cresterea oilor la agricultura ecologica caci gater nu cred ca va lasa acolo.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...