Rămâi conectat

Curier Județean

Şase ore de voyeurism în „Camera 1306”, la Hotel Parc. Interzis persoanelor sub 16 ani

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sâmbătă, 28 iulie 2012, la Hotelul Parc din Alba Iulia are loc spectacolul „Camera 1306 [I Am Myself]”, din cadrul Stagiunii Paradis Serial 2012.

Realizat de coregraful Cosmin Manolescu, „Camera 1306 [I Am Myself]” este un spectacol „fantasmã” despre „corpul aflat într-un spaţiu privat”, care poate exprima „un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios şi cu siguranţã, fragil”, şi care face apel la „puterea imaginaţiei fiecăruia”, cum spun o serie din cronicile spectacolului. Interpretarea este semnatã de Catrinel Catanã şi Cosmin Manolescu.

trailer Camera 1306 [I Am Myself] from veioza arte on Vimeo.

Spectacolul este conceput ca un performance-maraton cu durata de 6 ore, desfăşurat între orele 18.00-24.00 şi se va juca în data de 28 iulie 2012 la Hotelul Parc, partenerul asociat al proiectului din Alba Iulia. Accesul publicului se face la fiecare oră exclusiv pe bază de rezervare cu cel puţin o zi înainte de spectacolul programat, la [email protected] sau 0722 733 831. Rezervarea trebuie să includă ora aleasă pentru participarea la spectacol. Spectacolul poate include interacţiune cu publicul prezent şi nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

„Camera 1306 [I Am Myself]” este o co-producţie a Fundaţiei Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial şi a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, partener asociat fiind Hotelul InterContinental Bucureşti. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) şi al Asociaţiei 4Culture (Bucureşti) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, şi al Centrului de Cultură “George Apostu” (Bacău). Spectacolul a avut premiera europeană în august 2011 în cadrul Stockholm Fringe Fest, cu susţinerea Institutului Cultural Român din Stockholm, şi a fost prezentat ulterior la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie), la invitaţia Institutului Cultural Român, precum şi în cadrul festivalului „Time to Dance” din Riga (Letonia), în iunie 2012.

Stagiunea Paradis Serial include turneul spectacolului „Camera 1306 [I Am Myself]” în 2012, un atelier de dans contemporan la Timişoara, precum şi prezentarea la Bucureşti şi Amsterdam a spectacolului HI BYE, ce va fi realizat în toamna 2012 de coregrafii Cosmin Manolescu şi Gabriella Maiorino (Italia/Olanda).

Cosmin Manolescu este coregraf, director artistic al Companiei Paradis Serial (Bucureşti). Spectacolele sale au fost prezentate la Bucureşti, New York, San Diego, Paris, Lyon, Londra, Dublin, Porto, Roma, Florenţa, Catania, Amsterdam, Rotterdam, Malmo, Stockholm, Luxemburg, Barcelona, Bremen etc. Între distincţiile primite se află marele premiu pentru „Paradis serial” la Festivalul Atelier de la Sfântu Gheorghe (2003), premiile SACD şi Sogeda pentru proiectul „Don’t Ask The Blond” (Monaco Dance Forum, 2004), „Nouveau Talent Chorégraphie” acordat de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Paris (2005). Cosmin Manolescu a avut un rol important în dezvoltarea scenei de dans contemporan în România şi în crearea Centrului Naţional al Dansului.

Stagiunea Paradis Serial este un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Evenimentul este organizat la Alba Iulia de Fundaţia Gabriela Tudor în parteneriat cu Centrul Cultural Poarta 7 şi Hotel Parc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea