Rămâi conectat

Politică Administrație

Șase dintre primele companii din județul Alba, deținute de români

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șase dintre primele companii din județul Alba sunt deținute de români, potrivit unei analize recente realizate de ziarul Financiar, pe baza datelor pe 2012 obținute de la Registrul Comerțului.

firme-alba

Potrivit socotelilor făcute de publicația economică, județul Alba, cu o populație de circa 340.000 de persoane arei o economie bazată mai mult pe industria de prelucrare a lemnului şi industria alimentară, dar şi pe un oraş – Sebeş – unde şomajul este sub 3%, iar investiţiile trec de un miliard de euro. Cu un PIB per capita de puţin peste 6.400 de euro în 2013 (cu 3% mai scăzut decât valoarea PIB/capita la nivel naţional), „prosperitatea“ economică a judeţului a fost ge­ne­rată mai ales de investiţiile făcute în oraşul Sebeş. În total, in­vestiţiile făcute în acest oraş de către companii precum Daimler, Holz­indus­trie sau Kronoşpan au totalizat peste un mi­liard de euro.

Cu toate acestea, potrivit datelor oficiale, Alba este unul dintre județele „campioane” la șomeri. Atfel că la  la finele lunii decembrie 2013, numărul șomerilor crescuse în județul Alba cu 1.286 persoane, față de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

La nivel național, în ceea ce privește rata somajului, Alba se numără printre județele cu cele mai mari cresteri. Astfel, topul negativ arată așa: Vaslui (cu 0,77 pp), Calarasi (cu 0,76 pp), Alba (0,72pp).

Cele mai ridicate niveluri ale ratei șomajului au fost atinse in județele: Teleorman (10,66%), Vaslui (10,53 %), Alba (10,41%).

Sursa: Ziarul Financiar; ANOFM


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea