Șase ani de închisoare pentru un tânăr din Alba care a lovit intenționat, cu maşina, trei persoane

Paul Voicu - Primar 2020

Nicolae Pădurean, un tânăr de 22 de ani din comuna Horea, judeţul Alba, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat. El este acuzat că a lovit intenţionat cu maşina trei persoane care se deplasau pe stradă. Scandalul a avut loc în 27 august 2017.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul, în timp ce conducea seara un autoturism proprietate personala pe o stradă din comună, pe fondul unui conflict spontan anterior, a lovit cu autovehiculul în mod intenţionat trei persoane vătămate care se deplasau pe stradă, pe partea stângă în direcţia lor de mers. Ulterior şoferul a părăsit locul accidentului şi a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale organelor de poliţie alertate între timp despre acest eveniment.

ELIT

Victimele au suferit multiple leziuni traumatice care au necesitat spitalizarea acestora la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în octombrie 2017, iar prima decizie a fost pronunţată în 26 noiembrie 2018. Inculpatul, aflat în stare de arest la domiciliu, poate formula contestaţie la Curtea de Apel. Pădurean Nicolae a mai fost obligat să achite suma de circa 20.000 de lei, cu titlu de daune morale, celor trei bărbaţi pe care i-a lovit intenţionat cu maşina.

De asemenea, acesta mai trebuie să plătească despăgubiri civile de aproape 7.000 de lei către spital. ”Deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând cu data de 29.08.2017 – la zi. Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpat. (…) Dispune confiscarea de la inculpat a autoturismului marca Skoda Fabia, aparţinând acestuia şi folosit la săvârşirea infracţiunii. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J”, se precizează în minuta deciziei de la Tribunal.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...