Rămâi conectat

Politică Administrație

”Șapte (străzi asfaltate)… dintr-o lovitură”, într-o comună din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul unei comune din Alba a anunţat recent că în unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce, 50 de străzi vor intra, în următoarea perioadă, într-un proces de modernizare. Lucrările vor dura aproape doi ani, în cadrul acestei campanii de asfaltare urmând să se aştearnă aproape 5 kilometri de asfalt şi să se construiască rigole şi podeţe de acces la proprietăţi. Este vorba despre comuna Livezile, condusă de noul primar – Horaţiu Han.

„Contractul de finanţare este încheiat, cel de execuţie la fel. Deja lucrările au început. Utilajele lucrează de zor pentru nivelarea străzilor. Vor fi asfaltate în totalitate străzi din satele Livezile, Vălişoară şi Poiana Aiudului. Străzile din localitatea Izvoarele fac parte dintr-un alt proiect despre care o să vorbim la timpul potrivit”, ne-a declarat acesta.

Totodată, primarul Han ne-a informat că asfaltarea va costa 1.727.142,60 lei, fără TVA şi că deşi în contract acestea ar fi trebuit să dureze 36 de luni, a primit asigurări de la constructor că vor fi finalizate în cursul anului viitor. Noua campanie de asfaltare vizează străzile: Pe Vale, Pe Deal, Stadionului, La Trucă din centrul de comună Livezile, străzile Gociului şi Puicănel din Poiana Aiudului şi strada Laz din localitatea Vălişoara.

„În comună au rămas destul de multe străzi nemodernizate, multe porţiuni trebuie refăcute din diverse motive, în unele nu există utilităţi, dar pe măsură ce acestea vor fi, se va proceda ca atare”, a explicat noul edil.

Nici localitatea Izvoarele nu va fi ocolită de şantier. Din cele discutate cu primarul Horaţiu Han, am înţeles că localitatea va beneficia de un proiect separat, care la această oră este într-un stadiu avansat de elaborare, astfel încât, cât de curând, străzile satului să fie modernizate şi acoperite cu asfalt. Anii trecuţi, întreaga comună s-a aflat în şantier pentru realizarea lucrărilor de construcţie a reţelei de apă potabilă. În paralel s-au derulat alte proiecte de modernizare a străzilor, inclusiv a drumurilor vicinale, şi totul cu fonduri proprii.

„La sfârşitul acestor primi patru ani de mandat îmi doresc să pot spune că am făcut ceva pentru comuna mea. Vreau să închei mandatul cu satisfacţia că am făcut demersurile spre o comună cu adevărat europeană, că am făcut primii paşi spre o comună care se vrea o «mică Elveţie» a României”, ne-a declarat primarul Horaţiu Han.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea