Rămâi conectat

Politică Administrație

Șantierul pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice din Cetate va fi condus de o firmă din Craiova

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

vestigii cetate alba carolinaUrmărirea realizării lucrărilor privind punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în perioada de implementare a proiectului “Reabilitare Centru Istoric, Fortificatia de tip Vauban – Alba Iulia,cai de acces, iluminat si mobilier urban specific. Zona interioara”, va fi efectuată de firma Project-THC SRL din Craiova, care a câștigat licitația lansată în luna martie de Primăria Alba Iulia.

Contractul a fost adjudecat printr-o ofertă-record, cu peste 65% mai mică decât valoarea estimată de autorități, respectiv 78,973 de lei (fără TVA), față de 237,650 de lei (fără TVA) – costul estimativ publicat în anunțul de licitație.

În schimbul acestor bani firma va oferi servicii de arhitectură; servicii de inginerie și servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană și servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanță științifică și tehnică; servicii de testare și analiză tehnică.

Serviciul de dirigenţie de şantier este subsecvent contractului pe care, cel mai probabil, Primăria Alba Iulia îl va semna în viitorul apropiat cu firma Grup Corint SRL care a fost declarată câștigătoare a licitației pentru execuţia și asistența tehnică a lucrărilor având ca obiectiv punerea în valoare a vestigiilor arheologice.

În acest caz încheierea contractului cu o valoare estimată la aproximativ 5,2 milioane de euro a fost întârziată de contestația depusă la CNSC de o firmă italiană participantă la licitație, contestație respinsă însă de instituția abilitată să stabilească respectarea legislației și regulilor din domeniu.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea