Sanitas Alba militează pentru semnarea urgentă a contractului colectiv de muncă

Sindicatul Sanitas Alba, organizaţia care apără drepturile angajaţilor din sistemul de sănătate de la noi din judeţ, nu a dat răgaz celui care ocupă de puţin timp fotoliul de ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau. Astfel, aşa cum ne-a informat liderul de sindicat Marius Sepi, Sanitas Alba a transmis ministrului de resort cinci revendicări, respectiv: asigurarea sistemului sanitar în conformitate cu prevederile legale; garantarea drepturilor salariale şi a tichetelor de masă pentru personalul din sistemul sanitar până la sfârşitul anului 2011 şi pe tot parcursul anului 2012; adoptarea unor măsuri care să permită întărirea capacităţii de coordonare şi control a Ministerului Sănătăţii în unităţile sanitare; asigurarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea unui dialog social real şi deblocarea posturilor vacante în unităţile sanitare, în vederea menţinerii în limitele normalităţii a activităţii medicale şi de îngrijire. Cu siguranţă toate aceste revendicări au fost făcute pentru a atrage atenţia asupra necesităţilor, nevoilor şi problemelor stringente existente în Sănătate şi în vederea găsirii de soluţii pentru rezolvarea acestora.
Un lucru important adus de asemenea în atenţia reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii de către Sanitas Alba a fost şi cel legat de semnarea contractului colectiv de muncă. „Am cerut celor de la Ministerul Sănătăţii lansarea unei invitaţii de aderare către managerii unităţilor spitacliceşti din judeţ aflate în subordinea autorităţilor locale în vederea includerii acestora pe lista spitalelor în care se aplică Contractul Colectiv de Muncă la nivel de grup de unităţi al Ministerului Sănătăţii şi unităţilor din subordine pe anul 2011, contract înregistrat la Ministerul Muncii cu nr. 455/01/19.07.2011. Prin semnarea contractelor colective în spitalele de la noi se va intra în legalitate şi astfel noi vom putea apăra interesele angajaţilor din unităţile sanitare, membri de sindicat”, a specificat liderul Marius Sepi. (L.I.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Costel 27 august 2011 at 13:32

Si totusi o intrebare . . . domnul Sepi pe la ce PDL mai e?

rizea 27 august 2011 at 22:06

Tov sepie e tot la psd, dar ce naiba cauta un lider de sindicat la un partid politic doar cel de sus mai poate sti.
Nu ii mai incape pielea sindicalistului in afacerile MLM si de unde sa mai aiba vreme si de cele sindicale ???
Daca pina acum nu s-a convins nimeni ca liderii de sindicat au intrat in afaceri si de acolo au fost prinsi in plasa de catre cei aflati la putere, inseamna ca suntem un popor de tampiti daca ne lasam condusi de astfel de politruci agramati si a caror logica, arata lipsa de cultura incipienta !

Georgel 28 august 2011 at 23:34

N-au decat SANITASII sa il suporte ca ei l-au ales pe niste liste pe care nu stiu ce au semnat.Inca nu am auzit ca acest sindicat sa fi adus vreun beneficiu sindicalistilor, ci doar pt cei care-l conduc. SUCCES

Costel 29 august 2011 at 11:04

Si totusi se pare ca a plecat de la PSD, nu s-a implinit pohta ce a pohtit . . . candidat pentru Senat 2012 .

Comentariile sunt oprite