Rămâi conectat

Curier Județean

Sanitas Alba militează pentru semnarea urgentă a contractului colectiv de muncă

Publicat

în

Sindicatul Sanitas Alba, organizaţia care apără drepturile angajaţilor din sistemul de sănătate de la noi din judeţ, nu a dat răgaz celui care ocupă de puţin timp fotoliul de ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau. Astfel, aşa cum ne-a informat liderul de sindicat Marius Sepi, Sanitas Alba a transmis ministrului de resort cinci revendicări, respectiv: asigurarea sistemului sanitar în conformitate cu prevederile legale; garantarea drepturilor salariale şi a tichetelor de masă pentru personalul din sistemul sanitar până la sfârşitul anului 2011 şi pe tot parcursul anului 2012; adoptarea unor măsuri care să permită întărirea capacităţii de coordonare şi control a Ministerului Sănătăţii în unităţile sanitare; asigurarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea unui dialog social real şi deblocarea posturilor vacante în unităţile sanitare, în vederea menţinerii în limitele normalităţii a activităţii medicale şi de îngrijire. Cu siguranţă toate aceste revendicări au fost făcute pentru a atrage atenţia asupra necesităţilor, nevoilor şi problemelor stringente existente în Sănătate şi în vederea găsirii de soluţii pentru rezolvarea acestora.
Un lucru important adus de asemenea în atenţia reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii de către Sanitas Alba a fost şi cel legat de semnarea contractului colectiv de muncă. „Am cerut celor de la Ministerul Sănătăţii lansarea unei invitaţii de aderare către managerii unităţilor spitacliceşti din judeţ aflate în subordinea autorităţilor locale în vederea includerii acestora pe lista spitalelor în care se aplică Contractul Colectiv de Muncă la nivel de grup de unităţi al Ministerului Sănătăţii şi unităţilor din subordine pe anul 2011, contract înregistrat la Ministerul Muncii cu nr. 455/01/19.07.2011. Prin semnarea contractelor colective în spitalele de la noi se va intra în legalitate şi astfel noi vom putea apăra interesele angajaţilor din unităţile sanitare, membri de sindicat”, a specificat liderul Marius Sepi. (L.I.)

Publicitate

Curier Județean

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Publicat

în

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Un bărbat de 35 de ani, din Sebeș, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu, după ce și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani.

Polițiștii din Sebeș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 30 iulie 2021, în jurul orei 00.30, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, cu privire la faptul că o tânără, de 25 de ani, din comuna Câlnic, a fost agresată de către concubin, în timp ce se afla la locuința, din municipiul Sebeș, unde locuiește fără forme legale.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de către victimă, față de bărbatul, de 35 de ani, din Sebeș, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de femeie.

Față de bărbat cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Publicat

în

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Polițiștii din Blaj au emis un ordin de protecție provizorii față de un tânăr care și-ar fi agresat concubina. Tânărul este cercetat pentru violență în familie.

La data de 29 iulie 2021, în jurul orei 22.30, polițiștii din Blaj au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 20 de ani, din Blaj, cu privire la faptul că, în urma unor discuții contradictorii avute cu partenerul său, ar fi fost agresată de către acesta.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul, de 18 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Publicat

în

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Doi bărbați din Cetatea de Baltă au fost reținuți de către polițiști, după ce ar fi provocat un scandal în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Cei doi s-ar fi amenințat reciproc.

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au reţinut doi bărbați care sunt cercetați pentru amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia ar fi provocat scandal, în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Cetatea de Baltă.

Electrica Furnizare Discount

La data de 29 iulie 2021, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbați, de 20 și 42 de ani, amândoi din comuna Cetatea de Baltă, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în sera zilei de 28 iulie 2021, ar fi provocat un scandal și s-ar fi amenințat reciproc, în timp ce aflau pe o stradă din comună, tulburând ordinea și liniștea publică.

În cursul zilei de azi, 30 iulie 2021, reținuții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare