Rămâi conectat

Cultură Educație

Sancţionat pentru supradeclararea terenului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Producătorul agricol Aurel Marc, din comuna Vadu Moţilor, ne-a cerut sprijinul pentru a afla din ce cauză nu mai primeşte subvenţia pe suprafaţă de la APIA Alba, din campania 2008. Cititorul nostru ne-a pus la dispoziţie o copie a unei decizii din 29.07.2009, înregistată la Centrul Local APIA Câmpeni în 9 februarie 2010, precizând însă în scrisoarea care o însoţeşte că i s-a spus că mai trebuie să sosească o decizie, cu toate că şi aceasta ar fi fost valabilă. Potrivit documentului primit, Aurel Marc ar fi avut de încasat  de la APIA pentru campania 2008 un rest de plată de 4.651,29 lei, pentru o suprafaţă totală declarată de 4,38 hectare, iar după recuperarea sancţiunilor multianuale, de 719,65 lei, ar mai fi rămas să încaseze 3.966,01 lei. Agricultorul susţine că nu i-au fost viraţi însă aceşti bani în contul de la Banca Transilvania. Felicia Hondola, directorul APIA Alba, împreună cu specialiştii instituţiei, a desluşit iţele acestei nemulţumiri. Astfel, ne-a înmânat un exemplar al noii decizii, emise de Centrul Local Câmpeni în 8.10.2009, cu toate anexele aferente, prin care stabileşte pentru Aurel Marc sancţiuni multianuale de 1.642,91 lei, din cauza supradeclarării, cu peste 50 la sută, a suprafeţei pentru care a solicitat subvenţii, penalizări care trebuie încasate în cel mult 3 ani. Astfel, el a cerut subvenţi pentru 4,38 hectare, iar suprafaţa determinată de APIA a fost de numai 2,88 ha, diferenţa dintre suprafaţa declarată şi cea determinată depăşind 52 la sută. Aceasta este explicaţia pentru care Aurel Marc, nu numai că a fost exclus de la plată, dar în loc să încaseze subvenţiile va trebui să plătească sancţiuni multianuale. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare