Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, un nou derby “de Alba”: CSM Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș, cu foame de puncte pentru albaiulieni

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou derby “de Alba”, pe “Cetate”, sâmbătă, 8 octombrie, ora 15.00: CSM Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș!

“Alb-negrii” au preluat “lanterna roșie” din Seria 9, fiind singurii ce nu au reușit să câștige în cele 6 runde scurse din eșalonul terț, rezultând un joc în care amfitrionii nu-și mai permit să pășească greșit. După remiza din derby-ul albaiulian cu CS Universitatea, când a fost egalată în minutul 89 prin autolgolul nefericit al lui Benkirat, CSM Unirea Alba Iulia are parte de un nou test sub presiune, în condițiile în care antrenorul Marcel Rusu lipsește de la antrenamentele acestei săptămâni, fiind internat în spital din pricina unei aprinderi la plămâni.

*Pe “Cetate” a început aventura “Sodei” în cupă…

În urmă cu 7 săptămâni, în 20 august, în debutul sezonului, la primul meci oficial sub titulatura de CSM Unirea Alba Iulia, gazdele au pierdut, 1-3 (0-1), cu “Soda dragă”. Practic cu acea partidă a început frumoasa aventură a ocnamureșenilor în competiția “KO”, iar în prezent gruparea din orașul salin se mândrește cu calificarea în grupele Cupei României, între primele 24 de echipe din țară la acest nivel, și așteaptă confruntările cu Chindia Târgoviște, Universitatea Craiova și Minaur Baia Mare.

*Uniriștii, o singură victorie din 5 întâlniri

În ultimii ani, tradiția jocurilor directe este de partea “Sodei dragă”, oponenții câștigând un singur joc din cele 5 disputate! Dacă în campionatul 2020/ 2021, victoriile au fost împărțite, combatantele impunându-se cu același scor (2-1) și fructificându-și avantajul terenului propriu (Ocna Mureș, în tur, respectiv la Zlatna, în retur), în stagiunea anterioară, CS Ocna Mureș și-a adjudecat 3 din cele 4 întâlniri (două în sezonul regular și alte două în play-out), cu același scor, 3-1, pe teren propriu, respectiv 1-0, pe “Cetate”, în martie. Uniriștii s-au impus în ultimul duel din Liga 3, în 14 mai, acasă, la limită, când, cu cuțitul la os, în cursa pentru evitarea retrogradării, au învins la limită, 1-0, prin reușita lui Dehelean (primul său gol în Liga 3).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea