Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, ultimul derby “de Alba” al sezonului | Miză imensă pentru “alb-negrii” contra ocnamureșenilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultimul derby “de Alba” al actualei ediții a Ligii a 3-a, sâmbătă, ora 18.00, pe “Cetate” are o miză imensă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri.

“Alb-negrii” nu-și permit să piardă puncte, toate calculele șanselor de salvare depinzând de duelul cu conjudețenii de la CS Ocna Mureș. Unirea Alba Iulia are două victorii la rând, a predat “lanterna roșie”, însă lupta pentru supraviețuire este în continuare extrem de complicată. Chiar dacă “Soda dragă” a dezamăgit în ultimele 3 confruntări, în care a luat un singur punct, ocnamureșenii sunt liniștiți în ierarhie, situându-se pe poziția a 6-a, cu 8 puncte mai mult. În plus formația condusă de Paul Ciucă se mândrește cu cele 3 victorii repurtate în meciurile directe din acest campionat: în două rânduri 3-1 la Ocna Mureș (16 octombrie 2021 și 16 aprilie), plus acel 1-0 de pe “Cetate” din 19 martie. În ultimii 3 ani, de când ocnamureșenii au revenit pe a treia scenă, niciodată Unirea Alba Iulia nu a fost mai jos în clasament decât adversarii până la cele 3 dispute anterioare, o statistică devenită regulă în actualul sezon.

*Ultimul succes, la Zlatna!

De altfel, ultimul succes al uniriștilor s-a produs în urmă cu mai bine de un an, un 2-1 (1-0), goluri Fetița (23), Bucurică (28), respectiv C. Lazăr (62), la Zlatna în 2 aprilie 2021, când antrenori erau Adrian Bicheși, respectiv Gabriel Cotoară. Prin acel succes albaiulienii și-au trimis practic oponenții la barajul de salvare, adjudecat de CS Ocna Mureș în dubla cu CS Iernut (Mureș). De atunci bilanțul Unirii Alba Iulia în disputele cu combatantele din județ a devenit unul negativ: o remiză cu Industira Galda (0-0, tot la Zlatna, în ediția precedentă), cele 3 eșecuri mai sus amintite cu CS Ocna Mureș și alte două înfrângeri cu Metalurgistul Cugir în stagiunea în curs (2-3 pe “Cetate” și 0-2 în deplasare, în toamna trecută).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea