Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 17.30, CSO Cugir – SCM Zalău, returul barajului | Arde Drăgana! Bătălie decisivă pentru Liga a 2-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Final incendiar de săptâmână la poalele Drăganei, sâmbătă, 15 mai, de la ora 17.30, pe “Arena CSO” disputându-se manșa retur a barajului de promovare în Liga a 2-a, între CSO Cugir și SCM Zalău.

Vizitatorii au de apărat avantajul celor două goluri din prima confruntare când s-au impus pe “Municipal” cu scorul de 2-0, golurile lui R. Stanciu (39) și Forna (48), complicând calculele pentru trupa lui Lucian Itu. Așadar, o confruntare de “totul sau nimic” pentru formația cugireană ce are în față cel mai important examen al ultimilor 8 ani, mai precis de la revenirea, în 2013, pe a treia scenă fotbalistică, după un alt baraj, la Oradea, cu Rapid Jibou, tot o reprezentantă a Sălajului. “Roș-albaștrii” au câștigat Seria a 9-a a Ligii a 3-a în urmă cu două săptămâni, însă weekend-ul trecut au avut o evoluție modestă, iar acum sunt obligați să declanșeze “remontada”. Asta pentru a continua cursa spre Liga a 2-a, unde nu au mai evoluat de 28 de ani, după acest joc decisiv, în cazul realizării calificării, urmând să înfrunte în finală echipa calificată între Unirea Dej și Minaur Baia Mare (0-0 în Maramureș). Așadar, o partidă în care CSO Cugir nu are decât alternativa unei victorii, la un scor care să-i permită accederea (la trei goluri diferență în 90 de minute, sau 2-0 în timpul regulamentar, caz în care totul se va tranșa în prelungiri și eventual loviturile de departajare) în etapa superioară a luptei pentru eșalonul secund, în caz contrar vacanța își va intra în drepturi după cel mai bun sezon al Cugirului din ultimul deceniu.

 

*Lucian Itu: “Suntem încrezători!”

Amfitrionii au la dispoziție întregul efectiv, inclusiv R. Voicu, revenit după suspendarea de o etapă, și, cu siguranță antrenorul-jucător Lucian Itu va efectua câteva modificări în formula de start, nefiind excluse titularizări surprinzătoare.

În ciuda înfrângerii, atmosfera este foarte bună. Suntem foarte încrezători și încercăm să ne calificăm, chiar dacă știm că ne așteaptă o confruntare dificilă. După meciul tur, am luat pulsul adversarului, trebuie să fim mai concentrați, să lăsăm deoparte emoțiile, să ridicăm nivelul prestației. Suntem pregătiți pentru orice, inclusiv prelungiri și lovituri de departajare”, a declarat Lucian Itu.

Antrenorul George Zima a debutat cu o victorie importantă pe banca grupării de sub Meseș, tânărul tehnician trecând cu brio acest prim test.

Este o victorie mare, dar trebuie să rămânem la fel de modeşti, să muncim foarte mult şi să mergem la Cugir să dăm totul pentru a ne întoarce de acolo calificaţi în marea finală pe care ne-o dorim cu toţii. Știm că ne aşteaptă un retur complicat trebuie să avem atitudine, să dăm dovadă de caracter, să ştim să suferim în momentele grele”, a conchis George Zima, pentru www.sportulsalajean.ro. În distribuția vizitatorilor sunt trei jucători ce au activat în Alba, ex-uniristul Sebastian Culda, alături de fundașii Dulap și A. Mutu (absent în tur), foști echipieri ai Metalurgistului timp de șase luni, în 2014, împrumutați de la “U” Cluj.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea