Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 17.00, Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda | Finala supraviețuirii pe “Cetate”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la ora 17.00, pe “Cetate”, este un meci de “totul sau nimic”! Se înfruntă ultimele două clasate din play-out-ul Seriei a 9-a, despărțite de 3 puncte, Unirea Alba Iulia (12 puncte) și Sticla Arieșul Turda (15 puncte).

Nu este loc de menajamente în această finală a supraviețuirii, în care punctele cântăresc enorm, în joc fiind și “lanterna roșie”. Gruparea din Cetatea Marii Uniri râvnește la evitarea retrogradării, dar toate calculele depind de rezultatul acestui duel incendiar. “Alb-negrii” au scos 4 puncte din deplasările de la Reghin și Bistrița (aici au fost egalați în minutul 90+4) și nădăjduiesc într-o victorie care ar însemna o dublă lovitură. În 4 decembrie 2021, la ultimul meci al lui Valentin Sinescu pe banca albaiuliană, Unirea Alba Iulia a realizat împotriva Sticlei singurul succes stagional pe teren propriu, un 2-1 parafat de execuția lui Al. Giurgiu. Turdenii sunt disperați întrucât au alunecat pe loc retrogradabil după 3 eșecuri succesive, o singură remiză în acest an (0-0 cu Metalurgistul Cugir) și o serie dezastruoasă (un punct în 6 confruntări)!

*Dorin Toma instalat la Turda

Eșecul contra “virușilor verzi”, 3-6 etapa trecută (cu 0-4 la pauză și 1-6 în minutul 81) a dus la modificări pe banca tehnică. A fost instalat director tehnic Dorin Toma (cel care a început anul la SCM Zalău, cu gânduri la play-off-ul Seriei a 10-a), în fapt el va conduce echipa, fiind ajutat de Florin Pampea (fostul principal) și Simion Cocoară. O mutare ce vizează un șoc, reprezentând totodată un obstacol în plus pentru “alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri (Dorin Toma a fost elevul lui Marcel Rusu în 2010, când Sticla activa în Divizia B).

“Obligatoriu trebuie să învingem, suntem constrânși de situația din clasament! Este un joc extrem, un meci de 6 puncte, cu conotații importante pentru ambele echipe. Victoria este obligatorie pentru a pune în valoare punctele aduse din cele două deplasări. Suntem circumspecți în condițiile în care Sticla a înlocuit antrenorul tocmai înaintea acestui duel, iar acest fapt poate conta”, a spus Marcel Rusu.

Amfitrionii nu au probleme de efectiv, cu excepția lui Mâlnă (a început alergările), iar în distribuția oaspeților sunt conjudețenii Budin și G. Goronea (ex-Metalurgistul Cugir).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea