Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – CS Hunedoara, derby-ul Seriei a 9-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, de la ora 15.00, sub Drăgana, este derby-ul Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, între primele două formații din ierarhie, Metalurgistul Cugir (locul secund, 37 de puncte) și liderul CS Hunedoara (cu 12 puncte mai mult), confruntare contând pentru ultima rundă a sezonului regular.

În tur, lângă furnale, în 22 octombrie, trupa ex-uniristului Florin Maxim a produs “roș-albaștrilor” prima înfrângere stagională, scor 3-1, după ce oaspeții aveau avantaj la pauză. Meci de gală la Cugir, între combatantele ce au dominat acest sezon, în fapt prima apariție în fața fanilor în acest an pentru elevii lui Lucian Itu, ce au în față prima clasată ce mizează pe doi tineri jucători din Alba: zlătneanul Antonio Bradu (împrumutat de la Rapid) și albaiulianul Andrei Roșu (achiziționat de la CSC Șelimbăr).

“Corvinul”, denumirea tradițională la care vor reveni “alb-albaștrii” în campionatul viitor, este una dintre cele trei divizionare terțe ce nu a cunoscut gustul eșecului în actuala stagiune, alături de Progresul Spartac (Seria a 4-a) și CSM Reșița (Seria a 7-a). De fapt doar formația din Valea Domanului îi depășește pe hunedoreni în privința golaverajului general și al golurilor înscrise după 17 jocuri. Prima clasată a lăsat în Alba, la Ocna Mureș, singurele puncte, după remiza, scor 1-1, din etapa a 6-a (2 octombrie), de atunci înregistrându-se 11 victorii la rând! În această primăvară hunedorenii au maximum de puncte din disputele de la Reghin și acasă cu Unirea Ungheni, fără a primi gol. În schimb, metalurgiștii simt cum le suflă în ceafă Unirea Ungheni (la 5 puncte în spate), fiind într-o oarecare scădere de turație întrucât au acumulat numai două puncte în ultimele 3 partide, în precedenta întâlnire consemnându-se a doua înfrângere a sezonului, 1-2 la Cluj, cu Viitorul. Se anunță o confruntare atractivă, cu puncte importante puse-n joc, între cele două fruntașe mai urmând alte 3 confruntări, în play-off.

Știm ce ne așteaptă, un derby din toate punctele de vedere. Vom întâlni cea mai bună formație a seriei, o pretendentă autorizată la promovare, o echipă ce-și dovedește valoarea prin rezultatele înregistrate în acest campionat. Pe de altă parte, trebuie să învingem, e obligatoriu să luăm toate punctele pentru a menține diferența raportat la Unirea Ungheni, contracandidata la locul secund”, a transmis Lucian Itu.

Vor fi și absențe din cele două tabere: Tăban (accidentat) și Dohotariu (în recuperare), respectiv Bedea (indisponibil), portarul Lefter (convocat la naționala Under 18) și mijlocașul Mogoș (la reprezentativa României Under 20).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea