Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 14.00, Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia | Derby “de Alba” sub Drăgana, cu favorit cert

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Penultimul derby “de Alba” al anului se dispută sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 14.00, sub Drăgana gazdele de la Metalurgistul Cugir (locul secund, 23 de puncte) fiind favorite în fața Unirii Alba Iulia (“lanterna roșie” a Seriei a 9-a, 4 puncte).

“Roș-albaștrii”, ce au 4 victorii la rând pe propria arenă, vin după festivalul de la Jucu, unde au umilit “virușii verzi”, scor 7-1, iar oponenți au strâns un singur punct în ultimele 5 jocuri, marcând un singur gol. Gruparea din Cetatea Marii Uniri suferă în disputele contra rivalei, din 8 dueluri câștigând unul (în septembrie 2017, pe “Cetate”, scor 2-1), nu a înscris deloc la Cugir (o singură remiză) și are trei eșecuri succesive, ultimul acum două luni, acasă, un 2-3, cu un gol Cocan în prelungiri (fază la care uniriștii au acuzat ofsaid).

Dacă formația de sub Drăgana dispune de întregul efectiv, în schimb albaiulienii nu pot conta, din motive medicale, pe trei piese importante, Ciorgovean, Scrob și Cl. Morariu, urmând să se apeleze la juniori din propria pepinieră în formula de start.

După clasament pare o confruntare facilă, dar în asemenea meciuri nu contează pozițiile din ierarhie. Ultimul exemplu a fost în tur, când am trăit periculos și ne-am impus la ultima fază. Ținând cont de rivalitatea dintre echipe, de faptul că este o dispută între conjudețene, trebuie să fim circumspecți și concentrați, chiar dacă adversarii traversează o perioadă delicată. Sunt trei puncte importante, pe care vrem neaparat să le adjudecăm”, a spus Lucian Itu.

În primul rând felicit Cugirul pentru parcursul bun. Am știut, raportat la anterioarele campionate că va face o figură frumoasă. Metalurgistul este o echipă calmă, cu jucători maturi și valoroși, ce gestionează bine momentele jocului. Sunt curios pentru tinerii mei jucători cum se vor comporta la un examen atât de pretențios. Ne propunem să ne ridicăm la valoarea oponentului, meciul fiind un bun prilej în a oferi minute celor ce au evoluat mai puțin. Fără a arde artificial etape, gândul îmi zboară la meciul următor, cu Viitorul Cluj”, a precizat Valentin Sinescu.

Foto arhivă Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea